29 / 03 / 2024

Yabancıya konut satışında KDV indirimi olacak!

Yabancıya konut satışında KDV indirimi olacak!

MERSİN Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, bugün başlayacak olan yabancıya konut satışında KDV indiriminin olacağını dile getirdi.



MERSİN Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, gurbetçilere ve yabancılara konut satışında KDV indiriminin sektörü canlandıracağını söyledi.Madenli, 1 Nisan’dan itibaren yabancılara ve yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına konut satışında KDV indirimi olacağını dile getirdi. Yaz aylarında konut satışlarının arttığını ifade eden Madenli, "Yabancılar ile 6 aydan daha fazla yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, satış bedelini yurtdışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla, ilk aldıkları işyeri ve konutta KDV ödemeyecek. Bu yeni düzenleme hem yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın konut sahibi olması hem de sektör açısından önemli bir fırsat. KDV istisnası sektöre olumlu bir şekilde yansıyacaktır" dedi.


Son yıllarda yabancıların gayrimenkul yatırımı konusunda Türkiye’ye olan ilgisinin arttığını kaydeden Madenli, KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya iş yeri satın alanların, aldıkları gayrimenkulleri bir yıl satamayacağını, satmaları halinde zamanında alınmayan verginin tahsil edileceğini sözlerin ekledi.


Hürriyet



Geri Dön