20 / 04 / 2024

Yabancıya konut satmanın yolu, yatak satmadan geçer!

Yabancıya konut satmanın yolu, yatak satmadan geçer!

REDAC ve EMLAKCHI CONSULTANT CEO’ su Bilge Özdemir bugünkü yazısında , “ Turizm ve Gayrimenkul sektörü oyuncularını ortak paydada birleşerek ülke tanıtımında bulunmaya “ davet ederek, önerilerde bulundu.




REDAC ve EMLAKCHI CONSULTANT  CEO’ su BİLGE ÖZDEMİR bugünkü yazısında , “ Turizm ve Gayrimenkul sektörü oyuncularını ortak paydada birleşerek ülke tanıtımında bulunmaya “ davet ederek, önerilerde bulundu.


Görürsen alabilirsin... Gelirsen görebilirsin...  Yurt içinden ve Yurt dışından Turizmin gayrimenkul sektörüne potansiyel yaratma fonksiyonu oldukça yüksektir.

Ülkemizde gayrimenkul sektörünün gelişiminde “ turizmin “ yeri ve katkısının  büyük olduğuna inanmaktayım.  Bu katkı ulusal ve uluslararası boyutta kendini hissettirmektedir Yabancı sermayenin gayrimenkul proje geliştirme ve bireysel gayrimenkul alımına yöneliminde; anahtar  turizm’dir.

Yabancıların Türkiye’de gayrimenkul alımlarına yönelmelerinde en büyük etken ülkemiz hakkında elde ettikleri bilgi ve yaşam tecrübeleridir. Bu tecrübenin elde edilebilmesinin tek yolu ülkemizi ziyaret etmeleridir. 

2012 yılı yasal düzenlemeleri ışığında Türkiye'nin 30 milyar dolar seviyelerini aşan turizm geliri ile 4 milyar dolar seviyeleri zorlayan yabancıların gayrimenkul sektörüne yönelimleri arasında doğrudan bir ilişki olduğunu düşünmekteyim.

Düşüncem, Tatil ziyareti ile başlayan ilginin   “ tatiller için bir konut “ alımı ile başlayarak, “ süreklilik kazandığı “ yönündedir. Turizm kaynaklı ülke ziyaretleri ile yerleşim amacı arasında doğrudan bir bağlantı gözlemlenmektedir. 

Ülkesel problemlerin yabancı turizm üzerinde etkisi kısa sürede ortaya çıkarken; gayrimenkul sektöründeki etkisi zaman almaktadır. Turizmde 2015 yılı ile başlayan gerilemenin bu yıl %30’ lar seviyesini aşacağı gözlenmektedir. Turizm kayıplarının telafisi için 2017’ beklentileri  artmaktadır, bu beklentilere gayrimenkul sektörünü kattığımız zaman ülke boyutunda tanıtım seferberliğinin önemi artmaktadır.

Pazarlamada tek sesliliğin önemli burda ortaya çıkmaktadır. Ben turizminden, inşaatına; müteahhitinden seyahat acentasına, otelinden proje geliştircisine ilgili kişi, kurum, dernek ve bakanlıkları ortak paydada güç birliğinde birleşmeye davet ediyorum.

Yabancı Gayrimenkul tercihine yönelik “ uzun süreli oturma izni “ ve “  vatandaşlık hakları “  nın biran önce yasallaşmasını beklerken... Sektörleri birbirinin rakibi olmadan ve zaman kaybetmeden ortak payda içinde yurt dışında pazarlamaya davet ediyorum... Başarı hepimizin.... kazanım Türkiye’ nin olsun.


BİLGE ÖZDEMİR

CEO-REDAC & EMLAKCHI CONSULTANT LTD. 




Geri Dön