19 / 04 / 2024

Yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi ülke ekonomisini canlandıracak!

Yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi ülke ekonomisini canlandıracak!

1 milyon dolarlık taşınmaz mülk alımı yapan yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkı verilmesi ile ilgili Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve MAKSEM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan görüşlerini açıkladı.



MAKSEM GROUP YÖNETİM KURULU ÜYESİ

BİLAL AYDOĞAN


Yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi ülke ekonomisini canlandıracak!


En başta ülke ekonomisine katkısı olacak bir uygulama olarak görüyorum. Gayrimenkul sektörü açısından da şüphesiz olumlu katkıları olacaktır.  Türkiye’den vatandaşlık almak isteyen çok sayıda yabancı yatırımcı mevcut. Bununla birlikte Türkiye gayrimenkulleri de güçlü bir yatırım aracı olarak görülüyor. Vatandaşlık hakkı almak isteyen yatırımcılar açısından oldukça faydalı bir uygulama. Ülke ekonomimiz açısındansa ciddi bir döviz girdisi sağlanacak ve yeni sermaye kaynakları oluşturulacak. Bu nedenle oldukça başarılı bir uygulama olarak değerlendiriyoruz.


ARTAŞ İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI

SÜLEYMAN ÇETİNSAYA


Yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi ülke ekonomisini canlandıracak!


Yabancı yatırımcılara vatandaşlık verilmesi uzun zamandır gündemde olan ve çok sayıda yatırımcı tarafından takip edilen bir konuydu. Bu konu üzerine hükümetin önemli çalışmaları oldu. Uygulamaya geçirilen haliyle yabancı yatırımcıda aranacak özelikler son derece yerinde olmuş. Uygulama, sermaye yatırımı, ülke içinde sağladığı istihdam, mevduat fonu, devlet borçlanma araçlarını kullanılması gibi konuları da barındıran gayet kapsamlı bir şekilde faaliyete girdi. Gayrimenkul sektörü tarafında ise 1 milyon dolarlık taşınmaz satın alan yabancı yatırımcılara 3 yıl satmama şartı ile vatandaşlık verilecek. Bu uygulamanın inşaat sektörüne kazandıracağı hareketlilikten öte yeni sermayelerin ülkeye girişinde ve yatırımcıların daha rahat şekilde faaliyet gösterebilmeleri açısından büyük önem taşıdığına inanıyorum. Çok sayıda ülkede de benzer şekillerde uygulanan bu çalışmanın ülkemizde kısa sürede olumlu sonuçlar getireceğinin  kanaatindeyim. 


Geri Dön