29 / 03 / 2024

Yağış Giresun'da 14 evi yıktı!

Yağış Giresun'da 14 evi yıktı!

Karadeniz Bölgesi'nde iki gündür etkili olan yağış nedeniyle Giresun'da 14 ev yıkıldı, 17 ev de heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltıldı



Bölgede iki gündür etkisini sürdüren yağışlar nedeniyle Giresun merkezde Aksu Deresi taşarken, Duroğlu beldesinde de dere sularının taşması sonucu 20 ev ile dere kenarındaki iki fabrika sular altında kaldı. Giresun Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, aşın yağışm neden olduğu heyelan sonucunda Dereli, Espiye ve Yağlıdere ilçelerinde toplam 14 evin yıkıldığı, Dereli ilçesinde 10, Yağlıdere ilçesinde 4 ve Espiye ilçesinde 3 evin heyelan tehlikesine karşı boşaltıldığı ifade edildi. Ordu'da ise Melet ve Turnasuyu dereleri taştı. Derelerin çevresindeki birçok evin bodrum katı ve tarım alanları sular altında kaldı. Cumhuriyet Mahallesi'nde evlerini su basan bazı yurttaşlar kum torbalarıyla kapılara set çekti.

Trabzon'da yapılan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası 41- Dönem Olağan 4. Danışma Kurulu toplantısında konuşan IMO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sarp, sel ve heyelan olaylarının yerel yönetimlerin rant odaklı politikalarından kaynaklandığını belirtti. Sarp, "Sağlıksız kentleşme, çarpık yapılaşma, riskli alanların iskâna açılması, dere yataklarının ıslah edilmemesi, sanat yapılarının yetersizliği, Karadeniz otoyolunda olduğu gibi yanlış güzergâh seçimi ve projelendirilmesi, yağmur sularının set oluşturması gibi nedenlerle yağışlar afete dönüşmüştü. Bilimin önderliğinde yetkilileri gerekli önlemleri almaya çağırıyorum" dedi.
Cumhuriyet/Erdoğan Erişen


Geri Dön