27 / 04 / 2024

Yağışlı hava hayatı felç etti!

Yağışlı hava hayatı felç etti!

Yurdun kuzey ve orta kesimlerinde etkisini süren yağışlı hava, akşam saatlerinde pek çok ilde yolların ulaşıma kapanmasına neden oldu. Ev ve iş yerlerini su bastı.



Yurdun kuzey ve orta kesimlerinde etkisini süren yağışlı hava nedeniyle, akşam saatlerinde pek çok ilde heyelan oluştu, yollar ulaşıma kapandı, ev ve iş yerlerini su bastı.



Sakarya'da dere taştı


Karasu ilçesinde etkisini artıran sağanak nedeniyle Darıçayırı Deresi taştı. Darıçayırı Mahallesi'nde cami, ev, iş yeri ve tarım arazileri su altında kaldı. 


Jandarma ekiplerinin, otomobillerin geçişine izin vermediği taşkında, vatandaşlar evlerine traktör ve iş makinelerinin yardımıyla ulaştırıldı.


Karasu Belediyesine ait iş makineleri, dere üzerindeki köprülerde temizlik çalışması yaparak, taşkının etkisini azaltmaya çalıştı.  


Mahallelilerden Cevat Demirkaya, derenin 16.00 civarında taştığını ve suyun mahalleyi kapladığını, taşkınları her sene yaşadıklarını, çare bulunamadığını söyledi.



Siirt'te heyelan meydana geldi


Pervari ve Şirvan ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı köy yollarında heyelan meydana geldi, 4 köy yolu ulaşıma kapandı.


İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, AA muhabirine, dün başlayan ve bugün aralıksız devam eden sağanağın Şirvan ilçesine bağlı Elmadalı ve Cevizlik ile Pervari ilçesine bağlı Dolusalkım ve Çavuşlu köyü yollarında heyelana neden olduğunu belirtti.


Güldoğan, heyelan nedeniyle 4 köy yolunun ulaşıma kapandığını, yolların ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.



Kastamonu'da yol kapandı


Kastamonu'da şiddetli yağıştan dolayı meydana gelen toprak kaymasında Bozkurt–Kastamonu karayolunun tek şeridi bir süre ulaşıma kapandı.


Bozkurt ilçesinde akşam saatlerinde şiddetini artıran yağmur dolayısıyla Bahçe Mahallesi'nde toprak kayması meydana gelince ilçeyi Kastamonu'ya bağlayan kara yolunun bir şeridi ulaşıma kapandı. Yola yuvarlanan taşların ulaşıma açık olan şeritten geçen araçlar için tehlike oluşturduğu gözlendi.


Karayolunun kapanan şeridi, Bozkurt Belediyesi ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.


 


Nevşehir'de kar yağışı kazalara neden oldu


Nevşehir'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı.


Kar lastiği bulunmayan araçlar, Nevşehir-Aksaray karayolunda rampayı çıkamadı. Yağış nedeniyle hasarlı trafik kazaları meydana geldi. 


Nevşehir-Aksaray karayolu otogar mevkisinde yolda kalan tır nedeniyle ulaşım bir süre aksadı. Ekipler, tırı kurtarma çalışması sırasında karayolunu bir süre trafiğe kapatınca yaklaşık 2 kilometrelik konvoy oluşturdu. Yol, çalışmanın ardından trafiğe açıldı.


Karayolları 67'nci Nevşehir Şube Şefliği ekipleri, yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor.


AA




Geri Dön