24 / 04 / 2024

Yağmur Mobilya 'Ayşe Teyze grubu' mobilyalar üretti

Yağmur Mobilya 'Ayşe Teyze grubu' mobilyalar üretti

Yağmur Mobilya'nın 'Ayşe Teyze grubu' için ürettiği Serpin markalı mobilyalar büyük ilgi görüyor



Özellikle Zehra modeli tüketiciler tarafından çok beğeniliyor. 
 
Ayşe teyzenin alım gücüne göre mobilya ürettiklerini belirten Yağmur Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Yağmur Akkülah, yeni konseptlerini 'tasarımı güzel, ekonomik ama kaliteli' anlayışı üzerine inşa ettiklerini söyledi. Türkiye'nin ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığı dönemlerde, 'ya ekonomik ya da farklı olacaksın' felsefesiyle hareket ettiklerini ve stratejilerini bu çerçevede oluşturduklarını ifade eden Akkülah, bu sayede 2010 yılının ilk ayında, geçen yılın iki aylık cirosunu yakaladıklarını kaydetti.

Ekonomik krizin herkes gibi kendilerini de etkilediğini ancak aldıkları tedbirlerle bu süreci doğru yönettiklerini vurgulayan Yağmur Akkülah, şöyle konuştu: "2009'da hükümetimizin verdiği KDV desteği ile işlerimiz iyi gitti. Bu arada Düzce'de krize rağmen kendi özkaynaklarımızla 32 bin metrekarelik yeni bir fabrika yatırımını da bitirdik. 2010'da müşterilerimizin beklentisini karşılamak için Ar-Ge faaliyetlerine ciddi yatırım yaparak model ve çeşitlilik anlamında Türkiye'de beğeni ve bütçe bakımından her kesime hitap eder hale geldik. Makine-teçhizat ve bina yatırımlarına da devam ederek sürekli kapasitemizi artırdık."

1978 yılında küçük bir atölyede kurulan Yağmur Mobilya, bugün 70 bin metrekarelik kapalı alan ve 85 bin metrekarelik açık alana sahip. Dört ayrı üretim tesisinde kanepe, koltuk takımı, yatak-baza ve modüler mobilya üretiyor. 720 kişiye istihdam sağlayan şirket, Türkiye'de 700 ayrı satış noktasında ürünlerini müşterilerinin beğenisine sunuyor. Yağmur, aralarında Amerika, İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa, Ürdün, Irak, Suudi Arabistan, Avusturya, Kazakistan ve Senegal'in de bulunduğu 38 ülkeye ihracat yapıyor.
Ömer Sarı / Zaman


Geri Dön