27 / 04 / 2024

Yakup Sarı, Bingöl Yeşilyurt Ortaokulu inşaatını inceledi!

Yakup Sarı, Bingöl Yeşilyurt Ortaokulu inşaatını inceledi!

Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’ya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç ve Şube Müdürü Serhat Aran eşlik etti. Sarı, 24 derslikli Yeşilyurt Ortaokulu ve 32 derslikli Vali Güner Orbay Ortaokulu inşaatını yerinde inceledi.



Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’ya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç ve Şube Müdürü Serhat Aran eşlik etti. Sarı, 24 derslikli ve spor salonu olan Yeşilyurt Ortaokulu ve 32 derslikli Vali Güner Orbay Ortaokulu inşaatını yerinde inceleyerek,  inşaatların tamamlanma süreci ile ilgili müteahhit firmalardan bilgiler alıp, inşaatların projelerine uygun olarak tamamlanması ve zamanında yetiştirilmesi talimatını verdi.


Sarı, Bingöl’ün eğitime çok büyük önem verdiğini ve eğitimde engel tanımayan bir il olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, Bingöl İlimizde çok önemli eğitim yatırımları gerçekleştiriliyor. Sarı, yüklenici firma yetkililerine yapımı devam eden okul inşaatlarının hızlandırılarak standartlara uygun şekilde bir önce bitirilmesi talimatını verdi. Bingöl’de okul ve derslik ihtiyacının giderilmesine yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyleyen Sarı İl genelinde başlatmış olduğumuz eğitim seferberliği kapsamında  okulların bir kısmı bitti, bir kısmının ise inşaatları halen devam etmektedir. Bunların da kısa süre içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Amacımız il genelinde topyekün başarı sağlamak ve eğitimde başarı çıtasını yükseltmektir. Bingöl İlimizde eğitimde fiziki problemlerin bitirilmesi ile birlikte eğitimde bir rahatlama yaşanacaktır” dedi.


Bingöl Gazetesi


Geri Dön