24 / 04 / 2024

Yakuplu Kültür Merkezi ve Kapalı Pazar projesi ne zaman açılacak?

 Yakuplu Kültür Merkezi ve Kapalı Pazar projesi ne zaman açılacak?

Beylikdüzü - Yakuplu’ya Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’dan müjdeli haber. Bölgeye kazandırılacak Kültür Merkezi ve Kapalı Pazar’ın proje hazırlıkları tamamlanmış durumda. Proje; 2015 senesinde hazır olacak



Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un, büyük önem verdiği dev yatırımlardan birisinin daha projesi tamamlandı ve proje ihale aşamasına geldi. Yakuplu Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara sözü olan Kültür Merkezi ve Kapalı Pazar yeri çalışmalarına başlanılacağını dile getiren Başkan Uzun, projenin Yakuplu Mezarlığı yanındaki geniş alanda hayata geçirileceğini ifade etti. 9 bin 700 metrekare kapalı alana sahip olacak kültür merkezi ve kapalı pazar projesinin en alt katı otopark olarak düzenlenecek. Orta katta ise kapalı Pazarın projelendirildiği yatırımda en üst kat ise kültür merkezi olarak oluşturulacak.


Projenin yaklaşık olarak 2015 yılında tamamlanacağını belirten Başkan Uzun, projenin tamamlanmasıyla özellikle Yakuplu bölgesinde çok önemli ihtiyacın da karşılanacağını ifade etti. Kapalı pazar yerinde haftada iki kez Pazar kurulacağını ve diğer açık pazarların kaldırılacağını belirten Başkan Uzun, hem pazarcı esnafına daha modern alanda hizmet etme şansı; hem de vatandaşlara daha modern ve hijyenik bir ortamda alışveriş yapma imkanının sağlanacağını söyledi.


Yakuplu Kültür Merkezi’nin de çok amaçlı olacağını belirten Başkan Uzun, birçok sosyal ve kültürel etkinliklerin kültür merkezinde hayata geçirileceğini ifade etti. Mimari estetiği ile de dikkat çekecek olan Kültür Merkezi ve Kapalı Pazar yeri binasının bölgeye önemli bir hareketlilik kazandıracağı da vurgulandı.


Geri Dön