29 / 03 / 2024

Yalova ile Orhangazi arasına yapılan tünelin adı Orhangazi Tüneli oldu!

Yalova ile Orhangazi arasına yapılan tünelin adı Orhangazi Tüneli oldu!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi kapsamında yapılan ve Türkiye'nin 3 şeritli en uzun tüneli olma özelliğini taşıyan Samanlı Tüneli'ne, " Orhangazi " adı verildi.



Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi kapsamında yapılan ve Türkiye'nin 3 şeritli en uzun tüneli olma özelliğini taşıyan Samanlı Tüneli'ne, "Orhangazi" adı verildi.


Yalova ile Orhangazi arasında, Samanlı Dağı'nın altına inşa edilen, biri 3 bin 591, diğeri 3 bin 586 metre uzunluğundaki çift tüplü tünelin girişlerindeki "Samanlı Tüneli" tabelaları, üzerinde "Orhangazi Tüneli" yazan tabelalarla değiştirildi.


Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en uzun 3 şeritli tüneline "Orhangazi Tüneli" adı verilmesinden son derece mutlu olduklarını söyledi.


Çağlayan, bu yöndeki çalışmaların yaklaşık 4 ay önce başlatıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:


"Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından birisi olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli noktalarından ve Türkiye'nin en uzun otoyol tüneline Osmanlı İmparatorluğu'nun ikinci padişahı olan, ilçemize de adı verilen Orhan Gazi'nin adının verilmesi bizleri çok mutlu etti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, isim değişikliği konusundaki hassasiyetimizi yerinde bulmuş ve talimat vermişti. Yasal çalışmalar kısa sürede tamamlandı ve isim değişikliği gerçekleşti. Bugün hepimizin gururu olan projede emeği olan tüm devlet büyüklerimize ve tünele 'Orhangazi' adının verilmesinde taleplerimizi geri çevirmeyen Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a bir kez daha teşekkür ediyoruz."


AA


Geri Dön