20 / 04 / 2024

Yalova, İstanbul-İzmir Otoyolu ile cazibe merkezi olacak!

Yalova, İstanbul-İzmir Otoyolu ile cazibe merkezi olacak!

"Mega proje" olarak adlandırılan, İstanbul ile İzmir arasını 3 saate indirecek İstanbul-İzmir Otoyolu'nun bir bölümünün Yalova'dan geçmesi, kenti bölgede cazibe merkezi haline getirdi.



"Mega proje" olarak adlandırılan, İstanbul ile  İzmir  arasını 3 saate indirecek İstanbul-İzmir Otoyolu'nun bir bölümünün Yalova'dan geçmesi, kenti bölgede cazibe merkezi haline getirdi.


Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi'nin hayata geçmesiyle Yalova'nın bölgede çok avantajlı olacağını söyledi.

Projeyle Yalova'nın İstanbul'a ve uzaktaki İzmir'e yakınlaşacağını vurgulayan Cebiroğlu, "Yalova, İstanbul'un bir mahallesi konumunda olacak" dedi.


Yalova'nın yüzölçümünün yüzde 60'ının resmi orman olduğunu belirten Cebiroğlu, "Bu alanda birinci sınıf orman kalitesine haizdir. İstanbul'da oturan insanların yaşam alanları büyük ihtimalle buraları olacaktır. Nedeni ise İstanbul'dan Yalova'ya 5-8 dakika içinde gelinebilecek. Diğer türlü, Eskihisar Topçular hattını kullanarak İstanbul'dan Yalova'ya gelmek vapurla 60 dakika sürüyor. Yenikapı'dan Yalova'ya gelmek isteyen de 1,5 saati gözden çıkarmak zorunda ama köprü ile zaman kısalacak. Yalova'nın güzelliklerinden ve doğal havasından faydalanmak isteyen İstanbullu, 8 dakikada burada olacak. Hafta sonunu Yalova'da geçirmek isteyen çok rahatlıkla gelebilecek. Buranın oksijeni çok yüksek. Dinlenmek için bulunamaz bir yer" değerlendirmesinde bulundu.


Yatırımlar için de Yalova'nın çok önemli bir yer olduğunu belirten Cebiroğlu, turizm, sanayi ve konut yatırımlarıyla ilgili birçok firma ve iş adamının kentte yer aradığını, bu konuda görüşmeler yaptıklarını söyledi.


Bazı firmaların buradan yer aldığını dile getiren Cebiroğlu, "Bir firma 3 bin dönüm yer aldı. Dört firma, bir araya gelerek burada bir organize sanayi kuracak. Islah organize sanayimiz var. İki çiçekçilik organize sanayi var. Kalıpçılık organize sanayi var. Bir de otomobil parçası üreten organize sanayi var. Bunların çoğu 2017'de en geç faaliyete geçecek. Yalova'nın yıldızı parlıyor. Önümüzdeki 20 yıl içinde Yalova, milyarlarca dolarlık yatırımların merkezi olacak" ifadelerini kullandı.


Turizm yatırımları açısından kentin yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çektiğini belirten Cebiroğlu, "Termal ilçesine hem yurt içinde hem de yurt dışından çok sayıda turist geliyor. Bunun yanında yatırımcılar da bölgede yatırımlarına devam ediyor. Birçok firma Yalova'dan yer aldı. Buradan yer almaya devam eden firmalar da çok. Özel teşebbüs Yalova'dan yer alarak burada organize sanayi bölgesi kuracak. Dört firma kente gelerek burada yatırım yapacak" diye konuştu.


AA


Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yalova, gayrimenkul yatırımının gözde yerlerinden biri oldu. Körfezli yatırımcılar olmak üzere yabancıların adresi haline geldi. Yalova'nın tercih edilmesinde, gelişme potansiyeli, doğası, turizmi öne çıkıyor. Bir önemli etken de Mart'ta açılacak Körfez Geçiş Köprüsü, Köprü'nün açılmasıyla Yalova ile İzmir arası 3.5 saate inecek. 


Posta


Geri Dön