26 / 04 / 2024

Yalova Tonami Meydanı'na köprülü kavşak yapılacak!

Yalova Tonami Meydanı'na köprülü kavşak yapılacak!

CHP'li Yalova Belediyesi'ne bağlı ekipler, dün sabah erken saatlerde köprülü kavşak inşaatı nedeniyle Tonami Meydanı'ndaki 158 ağacı kesti. Yalova Platformu ağaçların kesilmesine tepki gösterdi..




Ağaçların kesilmesine tepki gösteren Yalova Platformu üyesi Hakim Menteş, "Biz işin başından beri burada ağaçların kesilmesine, buranın bir beton yuvasına dönmesine karşıyız. 

Yırca'da kesilen 6 bin zeytin ağacı, 'Termik santral ihtiyacı var' diye yapılmıştı. Burada yapılanın da bundan farkı yoktur. Ya da 3. Boğaz köprüsü yapılacak diye yüz binlerce ağacın kesilmesinden farkı yoktur. Belki ölçeği küçüktür ama zihniyet zihniyettir. Sadece bir ihtiyaç var deyip diğer alternatifler düşünülmeden ağaçların kesilmesine biz her zaman karşıyız, karşı olmaya da devam edeceğiz. Şu yapılan bir ayıptır. Yalova için çok üzücü bir gündür" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da ağaç kesimine Twitter'dan tepki gösterdi. Onur, "Biz Gezi'yi, Validebağ'ı, arkadaşlarımız Yırca'nın zeytinlerini korumaya çalışırken, bu kıyımı nasıl savunacağız? İktidara şahin kendimize kuzgun olacaklardan olmadık, olmayız. Yanlışımız olursa kamuoyu önünde özür dilemek de şerefimiz" dedi. 

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, geçen hafta yaptığı açıklamada "Türkiye'de 30 santimetre çapında bir ağacı sökecek ne ekipman, ne teknoloji var" demişti.


Cumhuriyet


Geri Dön