16 / 04 / 2024

Yalova'da 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planı konuşuldu!

Yalova'da 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planı konuşuldu!

Yapılacak olan 1/25 binlik planın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için prensiplerin konuşulduğu ilk toplantıda kentsel dönüşüm ve Körfez Geçiş Köprüsü'nün plan üzerindeki önemi de konuşuldu.



Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AKP il Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, CHP İl Başkanı Özcan Özel, İl Genel Medis Üyesi Bahar Doğan ve Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Kemal Baş 1/ 25 bin ölçekli çevre düzeni planının tadilat çalışmalarının başlatılması ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Yalova Valisi Selim Cebiroğlu le makamında bir araya geldi. Körfez Geçiş Köprüsünün plan üzerindeki önemi de konuşuldu. 


Yapılacak olan 1/25 binlik planın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için prensiplerin konuşulduğu ilk toplantıda kentsel dönüşüm ve Körfez Geçiş Köprüsü'nün plan üzerindeki önemi de konuşuldu. Köprünün tamamlanmasıyla birlikte nüfus artışının öngörülmesi ve buna bağlı ortaya çıkacak olan taleplerin bu planda çok iyi ele alınması gerektiği görüşünde birleşen heyet, toplantıda planın gelecekte doğacak ihtiyaçlara tam cevap verebilecek bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için kentin yönetiminde söz sahibi olan tüm unsurlardan görüş alınması konusunda prensip karar alındı. Planın şeffaf ve Yalova'nın geleceğine yönelik doğru yapılması adına başta milletvekilleri olmak üzere, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, Yalova Üniversitesi. Kent Konseyi gibi kurumlardan görüşler alınması kararlaştırıldı. 


Hürriyet Yalova



Geri Dön