26 / 04 / 2024

Yalova'da 2017 yatırım yılı olacak!

Yalova'da 2017 yatırım yılı olacak!

Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, "2017 yılı Yalova’nın yatırımlar yılı olacak. " dedi.



AK Parti Milletvekili Fikri Demirel, 2017 yılında Yalova’da birçok önemli yatırımın hayata geçirileceğini 

söyledi.


Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, "Bütün gayretimiz halkımızın bize verdiği oyların hakkını verebilmektir. 2017 yılı Yalova’nın yatırımlar yılı olacak. Halkımızın ihtiyacı olan, hayat standardını yükseltecek bir çok önemli yatırım bu yıl içerisinde hayata geçirilecek" dedi.


Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapılması planlanan kentsel dönüşümden de bahseden Demirel, "İlimize yapılacak yatırımlarla ilgili parti ayrımı yapmadan tüm belediyelere gereken tüm desteği veriyoruz. Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salmanla birlikte Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm için birlikte çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da  TOKİ  yöneticileri ile bir araya geldik. Burada yaşanan tıkanıklıkların önünü açtık. Çarşamba günü de TOKİ’nin İstanbul ofisine yine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’la birlikte giderek bir görüşme daha yaptık ve olayın gerçekleştirilmesi için onaylarımızı aldık. Elbette ki bu kısa süre içerisinde hayata geçecek bir çalışma değil. Önce burada bir planlama yapılacak. Ardından halka anlatılacak ve onayları alınacak. Sonrasında çalışma başlayacak" diye konuştu.

"Çevre Yolu meclislere geliyor"

Yalova’nın şehiriçi trafiğinin rahatlatılması açısından büyük bir önemi olan çevre yolu projesi ile ilgili yaşanan gelişmeleri de anlatan Demirel, "Yalova açısından çok büyük önemi olan çevre yolu projesi de yüksek kamulaştırma giderleri sebebiyle kangren olan bir meseleydi. Bu konuyla ilgili de Karayolları yetkilileri ile görüştük. Sonra Yalova ve Kadıköy belediye başkanlarını bir araya getirerek ortak bir karar almalarını sağladık. Her iki belediyede konuyu meclislerine getirip onayladıktan sonra bu güzergahlar üzerinde 18 uygulaması yapılacak. Ve çalışmalar fiilen başlamış olacak. Arzumuz 2017 yatırım programına çevre yolunu da dahil edebilmektir" şeklinde konuştu.

Demirel, 400 yataklı hastanenin temelinin atılağını, ayrıca Yalova’nın tamamını tekli eğitime geçirmek için çalıştıklarını söyledi.


Milliyet


Geri Dön