19 / 03 / 2024

Yalova'da arsa fiyatları yüzde 300 arttı!

 Yalova'da arsa fiyatları yüzde 300 arttı!

Körfez Geçiş Köprüsü ve Otoyol projesiyle birlikte yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi haline gelen Yalova'da arsa fiyatları yüzde 300'ü bulan oranlarda arttı




Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul-Gebze-İzmir Otoyolu gibi mega projelerle karşı karşıya olan Yalova, yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi haline geldi. Özellikle Ortadoğulu yatırımcılar başta Termal İlçesi'nde turizm amaçlı imara açılan toplam bin 700 dönümlük alan  olmak üzere kentin çeşitli bölgelerinde yer arayışına girdi. Hal böyle olunca yüzde 60'ı yeşil alana ayrılan kentte arsa fiyatları tavan yaptı ve yer sıkıntısı baş göstermeye başladı.


Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul-Gebze-İzmir Otoyolu Projesi'yle birlikte Yalova'da arsa ve gayrimenkul sektörünün hareketlendiğini söyledi. Özellikle Ortadoğulu yatırımcıların Termal ilçesinde turizm amaçlı imara açılan toplam bin 700 dönümlük alanda incelemelerde bulunduğunu belirten Özel, "Son dönemlerde kent genelinde arsa fiyatları yüzde 300'ü bulan hayal bile edemeyeceğimiz oranlarda arttı. İki yıl önce Yalova'ya yatırım yapanlar bugün ne kadar doğru bir karar verdiklerini düşünüyor. Ülke genelinden özellikle İstanbullu yatırımcılardan talep alıyoruz. Termal bölgesi ise Ortadoğulu yatırımcıların akınına uğruyor. Bugüne kadar 10'un üzerinde grupla görüşmelerde bulunuldu. Termal'de yeni imara açılan bin 700 dönümlük alan 100'er dönüm halinde verilse bu 17 yeni tesis eder" diye konuştu.


Yalova'nın batı bölgesini turizm ve hizmet, doğu bölgesini ise sanayi sektörü ağırlıklı şekilde planladıklarını kaydeden Özel,  kentin yüzde 60'ı yeşil alana ayrıldığı için geriye kalan yüzde 30'luk kısmında yatırımlar konusunda doğru tercihlerin yapılması gerektiğini vurguladı. Kentin batısındaki turizm projelerine büyük önem verdiklerini ve bölgenin daha modern hale gelmesini hedeflediklerini kaydeden Özel, sanayi sektörüne ayrılan doğu bölümünde ise organize sanayi bölgesi çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Özel, aynı zamanda Türkiye'nin en gelişmiş illeri olan İstanbul, Bursa ve Kocaeli ile komşu olan Yalova'nın, Körfez Geçiş Köprüsü ve Otoyolu Projesi'ni iyi bir şekilde değerlendirmesi durumunda, cumhuriyetin 100'üncü yılında hak ettiği noktaya geleceğini söyledi,


Çiftlikköy'e dev otel yatırımı gündemde


Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ da Köprü Geçiş Sistemi ve Otoyol Projesi'nin yanı sıra sanayiden uzak oluşu ve doğal güzellikleri nedeniyle Çiftlikköy'ün de yatırımcıların gözdesi haline geldiğini ifade ederek," Bölgede incelemelerde bulunan Ortadoğulu büyük bir grup, 4 bin dönüm alan üzerinde toplam 1 milyar 800 milyon dolarlık yatırım planlıyor. Görüşmeler henüz netlik kazanmadı, ancak proje hayata geçirilirse Çiftlikköy'e Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan bir otel inşa edilecek. Yaşam merkezi şeklinde tasarlanan proje, iki dev otel ve bir okuldan oluşuyor. Grup, yatırımı 6 yılda tamamlamayı hedefleniyor. Çiftlikköy Belediyesi olarak bu yatırımın ilçemizde yapılması için her türlü katkıyı koyuyoruz ve koymaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Projeler turizm potansiyelini artırdı


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yalova Temsilcisi Ahmet Başol Haraç :Körfez Geçiş Sistemi ve Otoyol Projesi, tüm sektörlerde olduğu gibi turizm alanında da kentimize büyük katkı sağlayacak. Daha şimdiden Termal İlçesi'nde turizm amaçlı imara açılan toplam bin 700 dönümlük alana özellikle Ortadoğulu yatırımcılar ilgi gösteriyor. Şu an netleşen bir şey yok, ancak görüşmeler sürüyor. Diğer yandan Yalova'nın turizmde kendi markasını ve standartlarını oluşturması gerekiyor. Bunların başında ise mevcut yatak kapasitesinin nitelikli hale getirilmesi ve artırılması geliyor. Termal gibi öne çıkan güzellikler hem yurtiçi hem de yurtdışı fuarlarında da tanıtılmalı. Gerekli çalışmaların tamamlanmasıyla Yalova bir turizm destinasyonu haline gelecektir.


Dünya Gazetesi


Geri Dön