27 / 04 / 2024

Yalova'da balık hali projesi hayata geçiriliyor!

Yalova'da balık hali projesi hayata geçiriliyor!

Yalova Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, balık hali projesi ile ilgili mevzuat meselesinin çözüldüğünü söyledi. Tokalak, "Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte il ekonomisinde ciddi bir canlılık yaşanacak" dedi...



Yalova Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, balık hali projesi ile ilgili mevzuat meselesinin çözüldüğünü söyledi. Tokalak, "Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte il ekonomisinde ciddi bir canlılık yaşanacak" dedi. 


Yalova'nın önemli projelerinden birisi olan balık hali projesi nihayet hayata geçirilme aşamasına geldi. Daha önceden karasal mevzuat sıkıntısı yaşanan projede müjdeli haber Yalova Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatif Başkam Erdal Tokalak'dan geldi. Tokalak, Yalova'ya ciddi ekonomik girdiler sağlayacak proje ile ilgili problemlerin çözüme kavuşturulduğunu ve projenin askı aşamasına geldiğini dile getirdi. Bakanlık olurunun da alındığını belirten Tokalak, artık topun belediyede olduğunu vurguladı. Projenin 1 ay askıda kalacağını dile getiren Tokalak, "Proje, askı süresinin tamamlanmasının ardından hayata geçirilebilecek. Bu noktada Ulaştırma Bakanlığı rıhtım ve mendireklerde iyileştirme yapacak. Belediye ise mezat projesinin uygulanması için çalışacak" dedi. 


Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte il ekonomisindeciddi bir canlılık yaşanacağını dile getiren Tokalak, "Bu projenin Yalova halkı ve esnafı için ciddi bir ekonomik kazanç sağlayacağına vurgu yaptık. Kooperatif olarak Dereağzı'm 20 yıllığına kiraladık. Yalova Belediyesi ile birlikte yapacağımız Balık hali projesi Yalova'yı kalkındıracak" dedi. 


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön