26 / 04 / 2024

Yalova'da çevre yolu kamulaştırması yılan hikayesine döndü!

Yalova'da çevre yolu kamulaştırması yılan hikayesine döndü!

Bursa Yolu'ndan direk olarak Yalova Çınarcık istikametine geçişi sağlayacak olan Yalova Güney Çevre Yolu Projesi' nde yüksek kamulaştırma maliyetleri nedeni ile sıkıntılar da devam ediyor...



Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, Yalova'nın Çevre Yolu Projesi'nin hazır olduğunu ifade ederek, projenin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını dile getirdi. Müdür Özgür, "Bu çevre yolu toplam 5,9 kilometrelik bir yol olacak. Yaklaşık 900 metresi Yalova Belediyesi sınırları içinde. Orada problem yok, imara işlenmiş, terkleri yapılmış. Fakat Kadıköy kesiminde sıkıntılar var'" diye konuştu. 


Müdür Özgür, "Şehir geçişlerinde ve özellikle Yalova'da kamulaştırma maliyetleri çok fazla. Biz Kadıköy Belediyesi'ne bir teklif yaptık ve 'Kamulaştırma maliyetleri pahalı olduğu için sizinle protokol yapalım. Siz imar planını yapın, ihaleyi yapın biz sizin imar planları karşılığmdaki parayı ödeyelim' dedik. Bu da 3-5 milyonluk bir yatırım. Kadıköy Belediyesi burayı imara açsa çok büyük para tutuyor. Biz devlet olarak, yeter ki imar planını yapın, askıya çıkarın, proje ihale parasını veriyoruz. Böylece devlet kazanıyor, kamulaştırma yapmıyor. Belediye kazanıyor, cebinden para çıkmıyor" dedi. 


'Yüzde 95'i tanın alanından geçiyor'.. 


Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin ise bölgenin tarııtı alanı olmasından dolayı sıkıntı bulunduğunu ifade ederek, "Tarım alanında 18 imar uygulaması uygulamadığımız için bir sıkıntı var. Yüzde 95'i tarım alanından geçiyor" dedi. 


'Çevre yolu önceliğimizdir'.. 


Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da Yalova için alternatif çevre yolunun ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak, "Çevre yolu çokçok önemli. Kadıköy'de sadece tarım arazisi yok. Oradaki kamulaştırma bedelini Kadıköy Belediyesi'nin çözmesi mümkün değil. Kamulaştırma bedeli belediye bütçesinin 20 katı. Bu yol çok önemli. Bizim önceliklerimizden birisi bu çevre yoludur" ifadesini kullandı. 


Haberci Yalova


Geri Dön