25 / 04 / 2024

Yalova’da her mahalleye çeşme yapılacak!

Yalova’da her mahalleye çeşme yapılacak!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, '' Daha önce İyisu diye bilinen Bağlarbaşı Mahallemizin nostaljisi olan çeşmeyi yeniden yaptık. Şimdi tüm mahallelerimizde uygun ve merkezi yerlerde çeşmeler yapacağız.'' dedi.



Yalova’da ektiği ağaçlar, yaptığı çeşmeler ve yazdığı şiirlerle insanların gönlünde taht kuran merhum Memiş Fedar’ın yapmış olduğu İstiklal Caddesi Ezgi Sokak üzerinde bulunan çeşmede yenilendi. Atatürk İlkokulu önünde bulunan çeşmenin yenilenmesi talimatını veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman aynı yenilemeyi Ezgi Sokakta da yaptırdı.


“Eskiden mahallelerde halkın ortak kullandığı çeşmeler vardı, bunlar şimdi nostalji oldu” diyen Belediye Başkanı Vefa Salman; “Bugünlerde sıklıkla dile getirdiğim bir husus var. O da gençlerimizin gönlüne sevgiyi, birlik olmayı, kardeşliği aşılamalıyız. Geçmişte mahallelerimizde halkın ortak kullandığı çeşmeler vardı. İnsanların su ihtiyaçlarını karşıladığı, bir araya geldiği, dostluğunu, sohbetini pekiştirdiği. Teknoloji ilerledikçe, hayatlarımız kolaylaştıkça bir takım değerlerimizi yitiriyoruz. Bunların yeniden ortaya çıkarılması, gençlerimizin de bunları yaşaması amacıyla geçmişe dönük nostaljiyi kentimizde canlandıracak bir takım çalışmalar yapacağız. Daha önce İyisu diye bilinen Bağlarbaşı Mahallemizin nostaljisi olan çeşmeyi yeniden yaptık. Memiş amcamızın yapmış olduğu çeşmeleri yenileyerek bu işi sürdürüyoruz. Tüm mahallelerimizde uygun ve merkezi yerlerde çeşmeler yapacağız. Bu vesileyle Memiş amcamızı bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.  

 



Anayurt



Geri Dön