20 / 04 / 2024

Yalova'da imar planları değişiyor!

Yalova'da imar planları değişiyor!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, imar planlarının incelenmesi ile ilgili genelgenin ayrıntıları ile ilgili bilgilendirmede bulundu .




İmar planlarının incelenmesi ile ilgili genelgenin ayrıntıları ile ilgili bilgilendirmede bulunan Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, "Yetkili idareler tarafından onaylanarak kesinleşen her tür ve ölçekteki mekânsal planlar ile bu planlara ilişkin revizyon, ilave ve değişiklikler plan açıklama raporu, askı tutanakları ve jeolojik ve mikrobölgeleme etütleri, ilgili idarelerin planın onanmasına esas meclis kararı ile birlikte en fazla 15 (onbeş) gün içerisinde 2013/17 Genelgenin (e) bendinde belirtilen formatta Bakanlığımız adına Müdürlüğümüze iletilir" dedi. İmar planlarının incelenmesi ile ilgili süreç hakkında bilgilendirmede bulunan il Müdürü Ulukaya, "Müdürlüğümüze iletilen planlar usul, şekil ve Bakanlıkça Yayımlanan Yönetmeliklere uygunluğu açısından incelenerek bir rapora bağlanır. 


Aykırılık taşıyanlara ilişkin hazırlanan raporların bir nüshasının gerekli düzeltmeler yapılması amacıyla planı onaylayan idareye, bir nüshasının da bilgi için Bakanlığımıza (Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü) gönderilmesi, bir nüshasının da muhafaza edilmek üzere dosyasına konulması işlemleri yapılmaktadır. 14.06.2014 tarih ve 29030 sayı ile Resmi Gazetede yayımlanan Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği Planların izlenmesi ve incelenmesi başlığı altındaki 35. Maddesinin 2'inci, 3'üncü, 4'üncü ve 5'inci bentlerine göre; Mekânsal planlar ile bu planlara ilişkin revizyon, ilave ve değişiklikleri, plan notları, plan raporu, onaya esas ilgili idare meclisi kararı ile diğer bilgi ve belgelerle birlikte Bakanlıkça belirlenen formatta ve sayısal ortamda iletilir. İletilen mekânsal planlar incelenerek gerekli değerlendirmeler yapılır. Bakanlıkça, planlarda; usul, şekil, üst ölçekli planlar ve Bakanlıkça yayımlanan yönetmeliklere aykırılık tespit edilmesi halinde, gerekli düzeltmelerin yapılması ve aykırılığın giderilmesi amacıyla ilgili idare bilgilendirilir. 2013/17 Sayılı Bakanlığımız Genelgesiyle ilgili olarak Müdürlüğümüze iletilen imar planları incelenerek arşivlenmektedir" dedi. 


Yalova Gazetesi 





Geri Dön