26 / 04 / 2024

Yalova'da kentsel dönüşüm bütün hızıyla sürüyor!

Yalova'da kentsel dönüşüm bütün hızıyla sürüyor!

2013 yılı içerisinde startı İstanbul'dan verilen ve depreme daha dayanıklı binalar yapılmasını hedefleyen kentsel dönüşüm projesi Yalova'da da bütün hızıyla sürüyor. Kentsel dönüşüm kapsamında ildeki hasarlı binalar yıkılıyor...




Bütün yurtta başlatılan kentsel dönüşüm projesi Yalova'da bütün hızıyla sürüyor. Kentsel dönüşüm kapsamında ildeki hasarlı binalar yıkılıyor.


2013 yılı içerisinde startı İstanbul'dan verilen ve depreme daha dayanıklı binalar yapılmasını hedefleyen kentsel dönüşüm projesi tüm hızıyla sürüyor. Mülk sahiplerinden gelen taleplerle yapılan yıkımlar hakkında bilgi veren Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya, "İlde 100 riskli bina tespit edildi. Bu binaların yıkımına başlandı. Çalışmaları hızla sürdürüyoruz. Maksadımız daha güvenli bir şehir oluşturmak" dedi.


Son olarak Adnan Menderes Mahallesi'nde depremde ağır hasar gören, ancak mülk sahiplerinin mahkemelik olmaları yüzünden yıkılamayan bina da yıkıldı. 5 katlı binanın hafriyatı da kaldırılarak ilde depremin izini taşıyan son bina yıkılmış oldu.


Yalova Gazetesi


Geri Dön