26 / 04 / 2024

Yalova'da satılık ev ilanları Arapça!

Yalova'da satılık ev ilanları Arapça!

Yabancılara konut satışını düzenleyen yasanın ardından özellikle Arap kökenli vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Yalova'da bolca Arapça satılık kiralık ilanları görmek hiç de şaşırtıcı değil.



Yalova merkezde özellikle Bahçelievler Mahallesi'ndeki konutları tercih eden Arap kökenli vatandaşların yoğunlaşması ile buradaki daire ilanlarında da Arapça satılık-kiralık yazılarının sıklıkla yer aldığı gözlerden kaçmıyor. 


Yalova'nın Araplar tarafından en çok tercih edilen kentlerin başında gelmesi Yalova'da kiraların yükselmesine de olumsuz bir etkisinin olduğunu belirten Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, "Özellikle Suriye'deki iç savaştan sonra kentimize gelenlerden maddi durumları iyi olanlar kent merkezinde daire satın alarak ikamet etme yoluna gitti. Maddi durumları daha yetersiz olanlar ise özellikle Bahçelievler Mahallesi ve Rüstempaşa Mahallesi'nde ev kiralayarak barınma ihtiyacını karşılıyor. Hal böyle olunca da merkezde hem kiralar yükseldi, hem de kiralık konut bulmak zorlaştı" dedi. 


Yalova 


Geri Dön