25 / 04 / 2024

Yalova'nın 12 günlük suyu kaldı!

Yalova'nın 12 günlük suyu kaldı!

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Nergiz, "Şartların bu şekilde devam etmesi ve Ortaburun Göleti'nin Gökçe Barajı'na bağlanamaması durumunda 12 gün sonra suyumuz biter" açıklamasını yaptı.



Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Şartların bu şekilde devam etmesi ve Ortaburun Göleti'nin Gökçe Barajı'na bağlanamaması durumunda 12 gün sonra suyumuz biter" dedi.


Nergiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalova'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı'ndaki son durumla ilgili bilgi verdi.


Barajda kritik seviyede su bulunduğunu savunan Nergiz, "Şu anda barajda 12 günlük su var. Ortaburun Göleti'nin Gökçe Barajı'na bağlanması çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar bir hafta, 10 gün sürer" diye konuştu.


Ortaburun Göleti'nde 1,5 aylık su bulunduğunu ama bir terslik olması halinde sıkıntı yaşanabileceğini ifade eden Nergiz, Gökçe Barajı'nda 1 milyon 200 bin ton su olduğunu bildirdi.


Vatandaşları suyu tasarruflu kullanmaya davet eden Nergiz, "Herkesin suyumuzun az olduğunu bilmesi gerekiyor. Yalova'da tasarruf ve tedbirler sürmeli. Şartların bu şekilde devam etmesi ve Ortaburun Göleti'nin Gökçe Barajı'na bağlanamaması durumunda 12 gün sonra suyumuz biter" diye konuştu.


Nergiz, önümüzdeki günlerde su kesintileri olup olmayacağı yönündeki soruya ise "Gerekli suyu temin edemezsek tabiki kesintiler olacak. Kesintileri biz yapmayacağız. Biz yine aynı şartlarda suyu vereceğiz ama belediyeler kesintiye gider" ifadesini kullandı.


AA




Geri Dön