18 / 04 / 2024

Yalova'ya 5 yıldızlı tatil köyü kurulacak!

Yalova'ya 5 yıldızlı tatil köyü kurulacak!

Maliye Bakanı Şimşek, Yalova'da Hazine'ye ait denize sıfır arazinin Diyanet'e devri için Başbakanlık'a yazı yazdı. Onay çıkarsa arazinin üzerinde tatil köyü yükselecek..



PROF. Mehmet Görmez'in lüks makam aracıyla günlerce konuşulan Diyanet İşleri Başkanlığına, Hazine'den jest geldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen ocak ayında Başbakanlık'a gönderdiği bir yazı ile Yalova'mn en değerli bölgesinde bulunan 40 bin metrekarelik denize sıfır turizm arazisinin "Dini Yüksek İhtisas Eğitim Tesisi" adı altında Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesini istedi. 


YAZIDA "EĞİTİM TESİSİ" DENİLDİ AMA... 

SÖZCÜ, Hazine'ye ait arazilerin bir başka kuruma tahsisi için Başbakanlıktan onay alınmasını öngören 2012/15 sayılı genelge çerçevesinde gönderilen yazıya ulaştı. Yazıda, Bakan Şimşek şu talepte bulundu: "Yalova İli, Çiftlikköy İlçesi, Merkez Mahallesi'nde bulunan, mülkiyeti Hazine'ye ait 3318 parsel numaralı ve 69 bin 323 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, imar planında 'turizm alanı' olarak ayrılan 39 bin 600 metrekarelik kısmının, amacına uygun plan tadilatı yapılmak şartıyla, 'Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi' yapılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsisine izin verilmesini arz ederim."


DEĞERİ 200 MİLYON LİRA CİVARINDA... 

Diyanet'in, Başbakanlık'ın onayıyla birlikte bu yere 'eğitim tesisi' adı altında kendi personeline yönelik tatil köyü kuracağı bildirildi. Mevcut kamu kurumları arasında sadece Diyanet'in tesisi bulunmuyor. Başkan Mehmet Görmez'in bu duruma daha önceleri dikkat çektiği vurgulandı. Diyanet'e tahsisi için Şimşek'in yazı gönderdiği arazinin gerçek değerinin yaklaşık 200 milyon lira olduğu ancak Diyanet'e çok daha düşük bedelle verileceği öne sürüldü. Diyanet, konuyla ilgili sorularımıza cevap vermedi


Sözcü


Geri Dön