25 / 04 / 2024

Yalova'ya yeni arıtma tesisi!

Yalova'ya yeni arıtma tesisi!

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, yeni arıtma tesisinin proje çalışmalarının 2025 yılına kadar Yalova'nın ihtiyacına cevap verecek şekilde yapıldığını açıkladı.



Gökçe barajından gelen ham suyun arıtılarak evlere kadar gönderildiği içme suyu arıtma tesisinin modernizasyon süreci devam ediyor. 30 milyon TL'yi bulacak proje kapsamında arıtma tesisinden belediyelere kadar uzanan hatlar yenileniyor. Ayrıca yeni bir arıtma tesisi de yapılacak. 


Konuyla ilgili bilgi veren Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz. "Arıtma tesisi ve hatların yenilenmesini kapsayan çalışmanın proje aşamasındayız. Projeler bu ay geliyor. Projeler geldikten sonra ihale safhasına geçilecek. 25-30 milyon TL'lik bir proje. Bunun içerisinde yeni bir arıtma tesisi de bulunuyor. Buradaki arıtma tesisini modemi/e ediyoruz. Yeni yapılacak olan arıtma tesisine göre ayarlıyoruz. Yeni yapacağımız tesis 600 litre/saniyelik bir tesis olacak. Şu an elimizde bin 200 litre/saniyelik çalışan bir tesis var. Bunu modemi/e ederek kapasiteyi yüzde 50 arttıracağız. Planlan 2050'ye göre yapmamız gerekiyor" dedi. 


Mevcut arıtma tesisinin klorlama ünitesinin de modemize edildiğini vurgulayan Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz. "Bir haftaya kadar bitmiş olacak. Tamamen otomatik sistem ile klorlama işlemi yapılacak. Biz alacaklarımıza istinaden böyle bir şeye başladık. 15-20 milyon TL"ye yakın alacağımız olduğu için onu ön görüyoruz. Düzenli olarak ödeme yapan belediyeler zaten belli. Bildiğiniz üzere Yalova Belediyesi ile bir becayiş yaptık. Arsa takası ile borç ödendi. Yalova Belediyesi'nin bundan sonra ödemelerini daha dikkatli yapacağına inanıyorum" dedi. 


Ankara Başkent


Geri Dön