24 / 04 / 2024

Yamaç Korfalı kimdir?

Yamaç Korfalı kimdir?

Mimar Yamaç Korfalı kimdir? Mimar Yamaç Korfalı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Yamaç Korfalı, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Yamaç Korfalı..



Yamaç Korfalı kimdir?

Yamaç Korfalı, Mimarlık Lisans eğitimini 1999 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamladıktan sonra Londra'da çesitli mimarlik ofislerinde calisti. 


2003 yılında Sir Peter Cook'un direktörü olduğu,The Bartlett'ta Mimarlık Tasarımı Yüksek Lisansını derece ile tamamladı ve Eric Parry Mimarlık Ofisinde, ödül almış projelerde ve yarışmalarda çalıştı. 


Bireysel yaptıgı eserler, Venedik ve Londra Mimarlık Bienalleri ,Royal Akademi of Arts gibi enstitülerde sergilendi, "X. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödüllerinde" ve Ingiltere'de ödüller kazandı. Londra'da AA, The Bartlett ve Paris' te Esa Üniversitelerinde proje jürilerinde görev almaktadır. 


2008-2011 yillari arasinda Zaha Hadid Mimarlık Ofisinde, Londra Olimpiyatlarında yüzme müsabakalarının yapıldığı "London Aquatics Centre"projesinde çalışdı. 


2011 yilinda Istanbulda Korfali Mimarlik Ofisini kurdu, ve mesleğini İstanbul da sürdürmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde Yarı Zamanlı Proje derslerine girmektedir. 





Geri Dön