25 / 04 / 2024

Yamoussoukro'da Merkez Camisi'nin yapımı tamamlanacak mı?

Yamoussoukro'da Merkez Camisi'nin yapımı tamamlanacak mı?

Görmez, "Başkent Yamoussoukro'da inşaatı yarım kalan Merkez Camisi'nin yapımının tamamlanması, dini yayınlar ve Kur'an-ı Kerim meali konusunda gerekenleri yapacağız" diye konuştu.



Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bugünün cehaleti bilgisizlik değil, hatta eğitimsizlik de değil, bilgi ve eğitimle oluşturulan cehalettir. Onun için doğru bilgi ve doğru eğitimle bunun üstesinden gelebiliriz" dedi.


Görmez, Fildişi Sahili Müslümanlarını temsilen İbrahim Binate ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.


Başkanlık olarak Fildişi Sahili'nde yaşayan Müslümanlara her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirten Görmez, "Başkent Yamoussoukro'da inşaatı yarım kalan Merkez Camisi'nin yapımının tamamlanması, dini yayınlar ve Kur'an-ı Kerim meali konusunda gerekenleri yapacağız" diye konuştu.


Afrika'nın geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu ve Afrikalı Müslümanlarla gecikmiş bir buluşmanın gerçekleştiğini ifade eden Görmez, "Mesafeler uzun olsa da kalplerimiz birbirine yakın. Aynı inancın bizi kardeş kıldığı insanlarız" dedi.


"Bugün birlikte savaşacağımız 3 önemli hastalık var" ifadesini kullanan Görmez, şunları kaydetti:


"Birincisi cehalettir. Bugünün cehaleti bilgisizlik değil, hatta eğitimsizlik de değil, bilgi ve eğitimle oluşturulan cehalettir. Onun için doğru bilgi ve doğru eğitimle bunun üstesinden gelebiliriz. İkinci düşmanımız tefrikadır. Mensubiyetlerimizi gözden geçirmeliyiz. Başka mensubiyetlerimizi, İslam'a olan mensubiyetimizin önüne geçirmemeliyiz. Üçüncü düşmanımız ise fakirlik olmalıdır. Gönül ve düşünce fakirliği de dahil olmak üzere her türlü fakirliği kastediyorum. Müslümanlar nerede olursa olsun, daima üreten olmalıdır." 


Fildişi Sahili heyeti de Görmez'e kabulü nedeniyle teşekkür ederek, Müslümanların ülkedeki durumu ve Fildişi Sahili'nin sosyal yapısı hakkında bilgi verdi.


AA


Geri Dön