24 / 04 / 2024

Yamula Barajı ikinci etap sahil yolu Kayseri'ye bağlandı!

Yamula Barajı ikinci etap sahil yolu Kayseri'ye bağlandı!

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri' nin denizi olan Yamula Barajı' nda ikinci etabı tamamlanan Sahil Yolu' nun Erkilet üstünden Kayseri' ye bağlandığını söyledi...




Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin denizi olan Yamula Barajı'nda ikinci etabı tamamlanan Sahil Yolu'nun Erkilet üstünden Kayseri'ye bağlandığını söyledi.


Seçimlerden önce ilk kesecekleri kurdelenin Yamula Barajı Sahil Yolu olacağını söylediklerini hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, "Sözümüzü tutacağız inşallah. Kısa zaman içerisinde Sahil Yolu'nun tamamını hizmete açacağız. Sahil Yolu, ikinci etabın asfalt işlemi ve yol çizgilerinin de tamamlanmasıyla Erkilet-Vatan-Çevril istikametinden şehir merkezine bağlandı" dedi.


Yamula Barajı kıyısındaki Kuşçu ve Çevril Mahallesi'nde Sahil Yolu çalışmalarında incelemelerde bulunan Başkan Çelik, "Yapacağımız yeni rekreasyon alanlarıyla karşı tepeler tamamıyla ağaçlandırılacak. Bungalov evler, günübirlik piknik alanları ve çocuklarımız için de oyun alanlarının tamamını yapacağız. Temizlik ve düzenleme çalışmalarına başladık. Son haliyle Yamula Barajı, fiili olarak Kayseri'nin denizi oldu. Bu güzelliği tüm Kocasinanlılara, Kayserililere inşallah yaşatacağız" şeklinde konuştu.


Ağaçlandırma çalışmalarını yerinde izleyen ve amatör balıkçılarla birlikte denize olta atan Başkan Çelik, "3-4 Mayıs 2014 Cumartesi ve Pazar günü olta balıkçılığıyla ilgili Kuşçu Mahallesi'nde KOBDER'le ortaklaşa balık avlama yarışması düzenledik. Hemşehrilerimizi balık avlama yarışmasına davet ediyoruz. Hemşehrilerimiz Yamula Barajı'na geldiğinde hem Sahil Yolu'nun bu yeni bölümüyle hem de buradaki güzelliklerle tanışma imkanı bulacak" diyerek sözlerini tamamladı.



Ordu Yorum


Geri Dön