25 / 04 / 2024

Yangın sigortası nedir?

Yangın sigortası nedir?

Özel veya ticari amaçla kullanılan her türden bina ve muhteviyatı meydana gelen yangın sonrasında fiziki hasarlara karşı teminat altına alan yangın sigortası nedir? Yangın sigortası poliçesi nasıl yapılır?



Yangın sigortası nedir?

Yangın sigortası, özel veya ticari amaçla kullanılan her türden bina ve muhteviyatı, kendiliğinden meydana gelen yangın, yıldırım, infilak ile bunlardan kaynaklanan buhar, hararet, duman gibi tehlikelerin neden olduğu fiziki hasarlara karşı teminat altına alan sigorta olarak tanımlanıyor.


Tanımda da görüldüğü üzere, yangın sigortası yangına maruz kalan taşınmaz malların hasarlarını karşılamak için yapılıyor. Ayrıca sigorta, meydana gelmiş olan yangını söndürmek, dolayısıyla muhtemel hasarı azaltmak amacıyla, su veya başka bir kimyevi madde ile yapılan müdahalelerin sonucunda ortaya çıkan fiziki hasarları da kapsıyor.

 

Taşınmaz Mallar..

Aksine sözleşme yoksa; binaların dışındaki bahçıvan evi, garaj, su deposu, kömürlük gibi eklentiler ile binaların içlerinde veya üzerlerinde bulunan her çeşit sabit tesisat, asansör ve yürüyen merpenler, yıldırımlık, televizyon anteni gibi binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat duvarları sigorta bedelinin kapsamı içinde oluyor.


Bahçe ve çevre duvarları, , rıhtımlar, teraslar, iskeleler, çeşmeler, bina dışındaki heykeller, sarnıç ve havuzlar gibi şeyler ancak poliçede belirtilmeleri kaydıyla sigorta bedelinin kapsamına giriyor.


Yangın sigortası şartları, sigorta şirketlerine göre değişkenlik gösterebiliyor.


Yangın sigortası vergisini kim öder?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön