19 / 04 / 2024

Yannis Butaris, Kanal İstanbul Projesi 'ne destek verdi!

Yannis Butaris, Kanal İstanbul Projesi 'ne destek verdi!

Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, Kanal İstanbul Projesi 'ne destek verdi. Yunan basınının aksine Başkan Butaris, projenin bölgesel diyaloğa katkı vereceğini savundu



SELANİK 'İN sıra dışı ve Türk-Yunan yakınlaşmasının hararetli savunucusu Belediye Başkanı Yannis Butaris, Kanal İstanbul 'un çok önemli ve devasa bir proje olarak nitelendirdi. Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın açıkladığı Kanal İstanbul 'a tam destek verdi. Butaris, şunları söyledi. “çok devasa bir proje. İnsani bir diyalog ve iletişim kurulması için genel ve günümüzün   karakteristik durumuna yardımcı olacağını düşünüyorum. Süveyş ve Panama kanalı var. İstanbul Kanalı neden olmasın.. ”

‘Erdoğan bir dünya lideri '

Başbakan Erdoğan 'ı dünyadaki istisnai liderlerden biri olarak görüldüğünü ifade eden Butaris   “Erdoğan 'ın hem Türkiye hem de dünya için olağanüstü önemde bir siyasetçi olduğuna inanıyorum. Rastgele bir lider değil ” ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan 'ın ‘Kanal İstanbul ' Projesi, Yunan medyasında da tartışılmaya devam ediyor. Ağırlıklı olarak “Yunan ekonomisinin can çekiştiği bir dönemde komşu Türkiye 'nin ekonomik alanındaki yaşatıcılığının örnek alınması gerektiği ” şeklinde yorumlara yer veriliyor.

HABER şžAMPİYONU OLDU:

Projenin açıklandığı hafta Türkiye, ‘Kanal İstanbul 'u konuştu. ‘Kanal İstanbul ' projesini kapsayan haberler, 27 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında basında 3 bin 137 kez haberleştirilirken, televizyonlarda ise bin 419 kez, 180 saat ekranlarda haber olarak anonslandı.

Eroğlu: Proje için 5 kat ağaç dikilecek

2. İSTANBUL Uluslararası Su Forumu açılışında konuşan çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kanal İstanbul Projesi 'ne ilişkin sorularını yanıtladı. Eroğlu, eleştiride bulunanların araştırma yapmadan konuştuğunu kaydetti.   Eroğlu, proje için ağaç kesilecekse, bunun 5 katı kadar ağaç dikileceğini belirterek ‘ 'İncelemeden tenkit edilmesini anlayamıyorum. Başbakanımız uzun bir çalışma yaptı. Geçmişte bunu düşünmek mümkün değildi.   Türkiye büyüdü, ekonomisi güçlü firmalar var, kapasitemiz yeterli.   Proje büyük Türkiye için zor değil ' ' şeklinde konuştu.

TV 'ler 180 saat ‘çılgın Proje 'yi konuştu

çILGIN Proje, açıklandığı hafta içinde gündemi en fazla meşgul eden konuların başında yer aldı. Kanal İstanbul Projesi hakkında yazılı basın, televizyon ve köşe yazarları dahil olmak üzere toplam 3 bin 137 adet haber yayınlandı. Açıklamanın yapıldığı 27 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında yazılı basında toplam bin 335 adet haber yayınlandı. 50 'yi aşkın kanalın haber bültenlerinde yapılan Kanal İstanbul Projesi haber taramasında, TV 'de toplam bin 419 adet haberin yayınlandığı belirlenirken, bu süre 180 saat olarak kaydedildi.
Star


Geri Dön