25 / 04 / 2024

Yapex Yapı İnşaat ve Yenileme Fuarı Antalya'da açıldı

Yapex Yapı İnşaat ve Yenileme Fuarı Antalya'da açıldı

Yapı ve inşaat sektöründe ürün ve yeniliklerin tanıtıldığı 'Uluslararası Yapex Yapı İnşaat ve Yenileme Fuarı'Antalya Expo Center Fuar Merkezi"nde törenle açıldı



 Sektörde faaliyet gösteren 250"nin üzerinde kuruluşun katılımcı olarak yer aldığı fuarın açılışı, Antalya Valisi yardımcılarından Metin Borazan, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Erdem Armen tarafından yapıldı.
               
AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, açılışta yaptığı konuşmada, yapı fuarlarının yapı ve inşaat sektörünün gelişmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Bu tür fuarların bir ülkenin kalkınma ve gelişmişlik alt yapısını göstermesi açısından da önemli olduğunu ifade eden Badak, Türkiye"de inşaat sektörünün son yıllarda sadece Antalya"da değil, ülke genelinde büyük aşamalar kaydettiğini anlattı.
               
Badak, inşaat sektöründe Türkiye"nin bilgi birikimi düzeyinin yüksek olduğunu artık son derece modern alt yapıları olan mahallelerin Türk mühendis ve firmalarınca yapılabildiğini ve bunların sayısının da her geçen gün arttığını kaydetti. Badak, Türkiye"nin inşaat sektöründe dünyada söz sahibi ülkeler arasına girdiğini de belirtti ve geçen yıl dünyada inşaat sektöründe taahhüt alan ilk 250 firma arasındaki sıralamada, Türkiye"nin 30"un üzerindeki kuruluşuyla, çin"in ardından ikinci sırada yer aldığını anımsattı.
               
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Erdem Armen de, fuarın sektörde çalışan kişi ve kuruluşlara 'daha yeni ufuklar' açacağına inandığını söyledi.
               
Armen, günümüzde çevreyi kirletmeyen, küresel ısınmayı tetiklemeyen temiz enerji kaynaklarına yönelebilme açısından güneş enerjisinin öneminin bilindiğini hatırlattı ve bu fuarda bu konuyla ilgili standın yer aldığına işaret etti. Armen, Antalya"da yaz aylarında kışa göre üç kat daha fazla enerji sarf edildiği dikkate alındığında konunun öneminin çok daha kolay anlaşılacağını belirterek, özelikle güneş enerjisi konusundaki yenilik ve gelişmelere, turizm sektörünün büyük ilgi duyacağına inandığını kaydetti.

Verilen bilgiye göre, 31 Ekime kadar açık kalacak ve bu yıl Antalya"da 18"incisi düzenlenen fuara, Türkiye"ye Suriye, İran, Irak gibi komşu ülkelerden de çok sayıda yapı sektöründe faaliyet gösteren profesyoneller ile ticari heyetler de katılacak.
               
Fuar süresince düzenlenecek seminer, sunum ve tartışmalı toplantı gibi etkinliklerle, yapı ve inşaat sektörünü doğrudan ilgilendiren konularda katılanlara bilgi sunulacak.
               
Bu arada fuar dolayısıyla sergi alanı içinde Antalya İnşaat Mühendisleri Odası"nca hazırlanan, Cumhuriyet döneminde öne çıkan 50 inşaat mühendisliği eserini bir araya getiren '50"nci yılda 50 Eser' adıyla düzenlenen fotoğraf sergisi de açıldı.

A.A


Geri Dön