28 / 03 / 2024

Yapı Decoor Yalova 2010 Fuarı açıldı!

Yapı Decoor Yalova 2010 Fuarı açıldı!

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından bu yıl 2´ncisi düzenlenen "Yapı Decoor Yalova 2010 Fuarı" törenle açıldı



Yalova Valisi Dursun Ali Şahin, törende, kentte güzel çalışmalara imza atıldığını belirterek, fuarcılığın da gelişme ve ekonomide iyileşme anlamına geldiğini söyledi.
        
Eksiklikleri bulunmasına rağmen Yalova´nın her yönüyle ilerleyen bir il olduğunu ifade eden Şahin, "Kentteki bütün serzenişleri 3-4 sene içinde tüketeceğimize inanıyorum" dedi
        
YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel de Yalova´nın lokomotif olarak gösterilen inşaat sektörünün, uzun yıllardır kentin ekonomisini ayakta tuttuğunu belirtti.
        
İnşaat sektörünün, deprem ve TOKİ´nin yatırımları nedeniyle bazı şanssızlıklar yaşadığını vurgulayan Gürel, şöyle konuştu:
        
"Daha yeni kendine gelen inşaat sektörünün hem yerel hem de merkezi yönetimlerden desteğe ihtiyacı vardır. Bu sektördeki gelişme yaklaşık 200 kadar alt dallarda ticari hareketlilik ve istihdam sağlamaktadır. Bu sektördeki daralma da ticari zarara yol açmaktadır. Doğal olarak bu dönemde üreticilerin en önemli beklentileri kentin diğer kentlerle rekabet şansını ve avantajını artırabilecek ve beraberinde inşa üretim sürecini kolaylaştıracak hem yerel hem de merkezi yönetim kadrolarının var olmasıdır. Bu kolaylık sağlama herhangi bir şekilde imar kanunlarının dışına çıkma, kentin estetiğine zarar verecek inşa uygulamasını görmezden gelme şeklinde olmamalıdır."
        
Gürel, Yalova´da yatırımcı için en önemli sorunun arsa temini olduğuna işaret ederek, "Ne yazık ki yatırımcımıza gösterebileceğimiz arsa konusunda büyük sorunlarla karşılaştığımız için kentimize yatırımcı çekmekte sıkıntı yaşıyoruz" diye konuştu.
        
Konuşmaların ardından, fuarın açılış kurdelesi Vali Şahin, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, YTSO Meclis Başkanı Gürel ve Yalova Belediye Başkan Vekili Cemil Aydın tarafından kesildi.
        
Yalova´nın yanı sıra Kocaeli, Bursa ve Sakarya gibi illerden toplam 60 firmanın katıldığı fuar, 19 Eylüle kadar açık kalacak ve her gün 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek.
        
Fuarda mutfak, banyo, seramik, mermer, çatı sistemleri, yalıtım ve izolasyon, ev ve ofis mobilyaları, PVC kapı ve pencere sistemleri gibi ev ve inşaatlar için aranılan ürün ve ekipmanların yanı sıra çeşitli otomotiv firmalarının da stantları bulunuyor.
AA

Geri Dön