29 / 03 / 2024

Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı 26-29 Mayıs'ta!

Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı 26-29 Mayıs'ta!

TURAB Genel Başkanı Emin Ucuz, mayıs ayında Çeşme'de düzenleyecekleri 'Yapı Fuarı'na Türk işadamlarının yanı sıra Arap iş dünyasından 600'e yakın alıcının da katılacağını söyledi.



Merkezi Mersin'de olan Türk- Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Emin Ucuz, 22 Arap ve 7 Türki Cumhuriyet arasında ticari, sosyal ve kültürel bağları güçlendirmek amacı ile kurulan derneğin ülke ekonomisini güçlendirecek çalışmalara imza attığını belirterek, "Bu yıl iki fuar birden düzenleyeceğiz. 26-29 Mayıs tarihlerinde Çeşme'de düzenleyeceğimiz 'Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na katılımın çok yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Fuarımıza katılan alıcı Arap işadamlarıyla Türk işadamları bire bir görüşüp önemli bağlantılar kuruyor" dedi. 


İHRACATTA GERİLEME OLMADI

İzmir ve Gaziantep'te şubelerinin,  Ankara  ve Ceyazir'de ise temsilciliklerinin bulunduğunu söyleyen Genel Başkan Emin Ucuz, "200 üyeli çok güçlü bir sivil toplum örgütüyüz. Gerek ulusal, gerekse uluslararası arenada önerileri dikkate alınan, yaptığımız etkinliklerle ses getiren bir kuruluşuz. İlgi alanımızdaki ülkelerle ilişkilerimizin gelişmesi adına önemli mesafeler kat etmek istiyoruz" dedi. Emin Ucuz, özellikle Arap baharı ve bazı Arap ülkelerine yapılan ihracatta bir gerileme olmamasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. 


EKONOMİ CANLANIYOR 

TURAB olarak bu yıl kasım ayında yine Çeşme'de Gıda Fuarı düzenleyeceklerini belirten Emin Ucuz, şöyle dedi: Mayıs ve kasım ayındaki her iki fuarın çok verimli geçeceğine inanıyoruz. Derneğimize üye firmaların dışında da çok sayıda firmanın yer alacağı fuarlara katılacak Arap işadamları üç gün boyunca hem konaklayacaklar, hem de Türk işadamları ile özel görüşmeler yaparak iş bağlantıları kuracaklar. TURAB olarak ülkemiz ve bölge ekonomisinin canlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. TURAB olarak Afrika kıtasına yönelik çalışmalarımız sürecek. 


OLUMLU GELİŞMELER 

TÜİK ve TİM verilerine göre Irak'a 2012 ve 2013 yılında ayrı yarı yapılan ihracatımızın, Türk devletleri ve Körfez ülkelerinin yanı sıra, tüm Afrika Arap ülkelerine yapılan ihracattan fazla olduğunu vurgulayan Emin Ucuz, "Eğer Ortadoğu'da istikrar sürdürülürse Türkiye, Arap ülkelerinin Avrupa'sı olacaktır" dedi. Hükümetin ekonomideki yaklaşımının iş dünyasına cesaret ve moral verdiğini de söyleyen Emin Ucuz, "Özellikle bankacılık sisteminin iş dünyasına daha uzun vadeli ve ucuz finansal destek sağlaması bu olumlu gelişmenin dinamiği olacaktır" diye konuştu. 


GÖZLER AFRİKA'DA 

Türk ihracatçıların yeni hedefinin Afrika pazarı olduğuna işaret eden Emin Ucuz, "2015 yılında Afrika'ya yapılacak ihracat miktarı 50 milyar dolar olarak açıklandı. Türkiye'nin ticaret ortaklarına yeni çeşitlilikler kazandırılması çok önemli bir fırsattır. Bu arada Kuzey Afrika ülkelerinden Tunus Büyükelçisi 13-14 Nisan tarihleri arasında konuğumuz olarak Mersin'i onurlandıracaktır. İş dünyamızla ilgili görüşmeler yapacak olan Sayın Büyükelçi, işadamlarımıza Tunus'u anlatacak ve kendi ülkesine yatırım yapmaya davet edecektir" dedi. 


Sabah


Geri Dön