29 / 03 / 2024

Yapı Kredi Bankası'ndan Batman Garzan HES projesine kredi!

Yapı Kredi Bankası'ndan Batman Garzan HES projesine kredi!

çevreci imajı çizen bazı bankaların Hidrolektrik Santrallere (HES) kredi vermesiyle ilgili eleştiriler sürerken, Yapı Kredi Bankası da Batman 'daki Garzan HES 'e kredi sağladı



Yapı Kredi, Fernas Enerji Elektrik Üretim A.şž 'ye, Batman 'da yapımı devam eden Garzan HES için 65.5 milyon dolar tutarında kaynak sağladığını açıkladı. Kredi anlaşmasının töreninde Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen, “Önümüzdeki dönemde de ülkemizin sosyokonomik gelişmesinde temel oluşturan, enerji kaynaklarının artmasını sağlayan projelerin hayata geçirilebilmesi için tüm imkanlarımızla destek vermeye devam edeceğiz ' ' açıklamasını yaptı.

Fernas Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necat Nasıroğlu ise anlaşmayla ilgili olarak, “Enerji alanında büyümek ve ülkemizin öncü şirketleri arasında yer almak istiyoruz. Garzan projesi bizi bu hedefimize götürecek önemli adımlardan bir tanesi olarak öne çıkıyor. Küresel krizin etkilerinin henüz silinmediği bir zamanda Yapı Kredi 'nin sağladığı 65.5 milyon dolar tutarındaki kredinin ülkemizin enerji sektörüne ve elbette ki grubumuza duyulan güvenin bir ifadesi olduğunu düşünüyoruz ' ' değerlendirmesini yaptı.

şžEBNEM ÖZçELİK/Taraf


Geri Dön