26 / 04 / 2024

Yapı Kredi Mortgage, Ege Bölgesi’nde gayrimenkul sektörünü biraraya getirdi!

Yapı Kredi Mortgage, Ege Bölgesi’nde gayrimenkul sektörünü biraraya getirdi!

Türkiye’de konut finansmanı gündemine sıkça değinen Yapı Kredi Mortgage Manisa ve de Aydın’da düzenlediği Emlak Ofisleri Buluşması’nda gayrimenkul dünyasının öncü ofisleri ile bir araya geldi.



150’ye yakın emlak ofisi sahibi ve çalışanın Manisa  ve Aydın ’da katıldığı buluşmaya Yapı Kredi Konut ve İşyeri Finansmanı Direktörü Özdemir Çetin, Yapı Kredi Perakende Bankacılık Ege Bölge Müdürü Murat Yılmaz ve Era Franchise Satış ve Geliştirme Direktörü Kadir Tümen konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’de konut finansmanı gündemine değinen Yapı Kredi Konut ve İşyeri Finansmanı Direktörü Özdemir Çetin; “İlk çeyrek konut satışları 2013 yılı ile karşılaştırıldığında tüm siyasi ve ekonomik gelişmelere rağmen, 2014 yılına iyi bir başlangıç yaptı. Bu yıl da diğer yıllarda olduğu gibi emlak ofislerinin müşterilerin nezdinde farklılaşmasında Yapı Kredi Mortgage olarak  kredi ürün ve hizmetlerimiz ile her zaman yanlarında olacağımızı hatırlatmak isterim” dedi. Çetin sözlerine şöyle devam etti; “Geçen sene yüzde 27 oranında büyüyen konut kredisi pazarı için bu sene beklentimiz büyümenin yüzde 13 olacağı yönünde.  Banka olarak biz büyüme hedefimizi yüzde 20 artış olarak planladık ve bu hedef doğrultusunda Aydın ve Manisa’da 1.200 müşterimizi daha ev sahibi yapmayı planlıyoruz. Klasik mortgage ürünlerimizin dışında, farklı ödeme alternatifleri içeren, ilk defa ev alacaklardan, yatırım amacıyla ev alacaklara, evini değiştirecek olanlardan, sevdikleriyle ortak alacakları eve kadar farklı  ihtiyaçlara hitap eden ürünler sunuyoruz.”


Manisa ve Aydın’da gayrimenkul sektörüne yönelik değerlendirmelerini paylaşan Era Franchise Satış ve Geliştirme Direktörü Kadir Tümen ise “2014 yılında sermaye yatırımları için Avrupa’nın en uygun ikinci kenti olarak seçilen Manisa’da gelecek dönemde talebin Organize Sanayi Bölgesi çevresinde ve daha büyük ölçekli parsellerde yoğunlaşması bekleniyor. Aynı zamanda kentsel yenilenme ile birlikte orta ve üst segmentte konut değişiminden kaynaklı konut talebinin olacağını ve daha düzenli bir konut piyasası oluşacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu. Aydın’ın 1.112 konut satışı ile Türkiye’de yabancılara mülk satışında 3. sırada olduğunu dile getiren Tümen; “Aydın’ın en önemli ilçeleri olan Didim ve Kuşadası’nda yoğun bir konut inşaatı bulunuyor  ve önümüzdeki dönemde yoğun arz olan yerlerde talebin doygunlaşması ile arzda durgunlaşma  yaşanabilir.  Ancak konut değiştirme kaynaklı konut talebinin yaşanacağını ve bu gruba yönelik konut ihtiyacının oluşacağını öngörüyoruz” dedi. 



Geri Dön