24 / 04 / 2024

Yapı Kredi Mortgage, gayrimenkulün öncüleriyle buluştu!

Yapı Kredi Mortgage, gayrimenkulün öncüleriyle buluştu!

Yapı Kredi Mortgage, Gayrimenkul Öncüleri Buluşması’nda İstanbul Avrupa Yakası’nda proje yürüten müteahhitlerle bir araya geldi.



Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yapı Kredi Konut ve İşyeri Finansmanı Direktörü Özdemir Çetin, Yapı Kredi olarak arsa alımından inşaat finansmanına, alıcıların konut kredisi ihtiyaçlarına kadar geniş bir aralıkta farklı finansman imkanları sunduklarını belirttti. Türkiye’de konut finansmanı gündemine de değinerek İstanbul ve Türkiye’deki konut fiyat artışları ve konut satış adetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çetin “2013 yılına göre 2014’te 8.191 adet daha fazla konut satılarak 1.165.381 adet konut satış sonucunda el değiştirdi.


Geçen yıl 541.554 adet konut ilk defa satılırken, 2.el konut satışlarında ise 623.827 adet konut el değiştirdi.Ayrıca 2014 yılı satışlarının yüzde 33.4’ü banka kredisi olarak gerçekleşti” dedi. Yapı Kredi Vergi Yönetimi ve Mali Koordinasyon Direktörü Talip Boz ise gayrimenkul işlem ve gelirlerinde Vergi İdaresi’nin denetim ve hassasiyetinin son zamanlarda artış gösterdiğini belirterek “Önümüzdeki süreçte bu konularda vergi uygulamalarında bazı değişikliklere gidilmek üzere kanun taslak çalışmaları da bulunuyor”dedi. Yapı Kredi Avrupa Bölge Müdürü Aydın Akkan ise Avrupa Yakası’nın İstanbul gayrimenkul sektörünün gelişiminde lokomotif görevi üstelenen akslara sahip olduğunu vurguladı.


Star 


Geri Dön