28 / 03 / 2024

Yapı Kredi Mortgage'tan Gayrimenkul Öncüleri Buluşması!

Yapı Kredi Mortgage'tan Gayrimenkul Öncüleri Buluşması!

Yapı Kredi Mortgage, İstanbul Business Titanic Otel’de düzenlediği Gayrimenkul Öncüleri Buluşması’nda İstanbul Avrupa Yakası’nda proje yürüten müteahhitlerle bir araya geldi..



Yaklaşık 75 müteahhit firmanın katıldığı buluşmaya Yapı Kredi Konut ve İşyeri Finansmanı Direktörü Özdemir Çetin, Yapı Kredi Avrupa Bölge Müdürü Aydın Akkan, , Yapı Kredi Vergi Yönetimi ve Mali Koordinasyon Direktörü Talip Boz ve Artaş İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen konuşmacı olarak katıldı.


Etkinliğin açılış konuşmasını yapan, Yapı Kredi Konut ve İşyeri Finansmanı Direktörü Özdemir Çetin, “Yapı Kredi olarak arsa alımından inşaat finansmanına, alıcıların projeden konut kredisi ihtiyaçlarına kadar geniş bir aralıkta farklı finansman imkanları sunuyoruz. Müteahhitlerimizin temelden teslime kadar alım, yapım ve satış finansmanı tarafında çözüm ortağı oluyoruz. 2015 yılında da müşteri odaklı bankacılık anlayışımız ile müşterilerimize hızlı ve kaliteli hizmet sunarak fark yaratmayı hedefliyoruz. Geniş şube ağımız ve özel eğitim almış Mortgage bilirkişi çalışanlarımızla müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap vermeye devam edeceğiz.” dedi.


Türkiye’de konut finansmanı gündemine de değinerek İstanbul ve Türkiye’deki konut fiyat artışları ve konut satış adetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çetin, ” 2013 yılına göre 2014’te 8.191 adet daha fazla konut satılarak 1.165.381 adet konut, satış sonucunda el değiştirdi. Geçtiğimiz yıl 541.554 adet konut ilk defa satılırken, 2.el konut satışlarında ise 623.827 adet konut el değiştirdi. Ayrıca 2014 yılı satışlarının yüzde 33,4’ü banka kredi olarak gerçekleşti.”


Yapı Kredi Vergi Yönetimi ve Mali Koordinasyon Direktörü Talip Boz ise gayrimenkul işlem ve gelirlerinde Vergi İdaresi’nin denetim ve hassasiyetinin son zamanlarda artış gösterdiğini belirtirken, “Önümüzdeki süreçte bu konularda vergi uygulamalarında bazı değişikliklere gidilmek üzere kanun taslak çalışmaları da bulunuyor.” dedi. Boz ayrıca gayrimenkul işlem ve kazançlarında sık karşılaşılan hatalar hakkında da bilgiler paylaştı.


Etkinlikte konuşan Yapı Kredi Avrupa Bölge Müdürü Aydın Akkan “Avrupa Yakası, İstanbul gayrimenkul sektörünün gelişiminde lokomotif görevi üstelenen akslara sahip. Önümüzdeki dönemlerde de müteahhitlerimizin çözüm ortağı Yapı Kredi olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.


Artaş İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen ise “Konut Projeleri’ndeki markalaşma hedefinde satış ve satış sonrası müşteri memnuniyeti stratejik bir öneme sahip. Bu hedefe ulaşmak için proje geliştireceğimiz lokasyonun ihtiyaçlarına yönelik mimari proje tasarımından başlayarak, satış ekibi organizasyonu, projenin yatırım potansiyel taşıması, satış sonrası hizmetler ile site yönetimi ve alıcıların finansmanında bankaların rollerine kadar geniş bir yelpazede stratejilerimizi kurguluyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.


Geri Dön