19 / 04 / 2024

Yapı Merkezi Digitürk'e 12 stüdyo kurdu!

Yapı Merkezi Digitürk'e 12 stüdyo kurdu!

Prefabrik çalışmalarıyla tanınan Yapı Merkezi Prefabrikasyon, Digitürk’ün Ayazağa’da faaliyet göstereceği fabrika binasını stüdyo binası haline getirerek 4 bin 200 metrekarelik alanda 12 stüdyo kurdu



 Fabrikayı stüdyoya dönüştürdü
- Prefabrik çalışmalarıyla tanınan Yapı Merkezi, geçtiğimiz günlerde bir fabrikayı içinde 12 stüdyonun yer aldığı bir binaya dönüştürdü.
Yapı Merkezi Prefabrikasyon, Digitürk’ün Ayazağa’da faaliyet göstereceği fabrika binasını stüdyo binası haline getirerek 4 bin 200 metrekarelik alanda 12 stüdyo kurdu.
Türkiye’nin dijital platformları arasında yer alan Digiturk, Ayazağa’da satın aldığı eski fabrika binasının içini yenileyerek 12 stüdyo kurdu. Digiturk, yeni stüdyoların yapımını daha önce binanın prefabrik taşıyıcı sistemini inşa eden Yapı Merkezi Prefabrikasyon’a yaptırdı.
Toplamda 9 bin 600 metrekarelik inşaat alanında 4 bin 200 metrekarelik alana kurulan 12 stüdyonun tüm teknik şartlarının yerine getirilerek inşa edildiğini belirten Yapı Merkezi Prefabrikasyon Genel Müdürü Murat Şener, yapıda kendi üretimleri olan yapıblok duvar elemanları ve panelton döşeme elemanlarının kullanıldığını altını çizerek şöyle konuştu:
"Binayı daha küçük ve lokal kısımlara ayırdık. Aslında, tek bina içinde 12 bina kurulması gibi bir konsept ile hareket ettik. Bu ayrım işlemi sırasında kendi üretimimiz olan yapıblok duvar elemanları ve panelton kullanmaya dikkat ettik. Çünkü bu malzeme ses yalıtımını daha iyi sağlıyor, uygulanması son derece kolay. Binaya estetik kaygılarla bakıldığında da tatmin edici bir sonuç alınıyor. Firma bizi sektörde söz sahibi olduğumuz için tercih etti” diye konuştu.
Binanın yapımında toplamda 3 bin 100 metrekare panelton ve 45 bin yapıblok kullanıldığını belirten Şener, “Digiturk Ayazağa stüdyo binası, hızlı uygulama ve estetik görünüm açısından alışık olduğumuz stüdyolardan çok daha farlılık gösteriyor” dedi.


Geri Dön