27 / 04 / 2024

Yapı ruhsatı verme şartları!

Yapı ruhsatı verme şartları!

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için alınması gereken ruhsat her projeye verilmiyor. Peki, yapı ruhsatı hangi durumlarda verilmez? İşte yapı ruhsatı verme şartları..



Yapı ruhsatı verme şartları!

Bir arsa üzerinde yapı inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için mimari proje ve diğer gerekli belgeler ile birlikte ruhsatın alınması gerekiyor. Yapı ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat ediliyor. 


Dilekçeye sadece tapu (istisnai hallerde tapu senedi yerine geçecek belge), mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa, ebatlı kroki ekleniyor. 


Belediyeler veya valiliklerce ruhsat ve ekleri incelenerek eksik ve yanlış bulunmuyorsa müracaat tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde yapı ruhsatiyesi veriliyor. 


Ancak kimi zaman ruhsat verilmiyor. Peki, yapı ruhsatı hangi durumlarda verilmez? Yapı ruhsatı verme şartları nelerdir?


Yapı ruhsatı verme şartları:

Eksik veya yanlış olduğu takdirde; müracaat tarihinden itibaren onbeş gün içinde müracaatçıya ilgili bütün eksik ve yanlışları yazı ile bildiriliyor. 


Eksik ve yanlışlar giderildikten sonra yapılacak müracaattan itibaren en geç onbeş gün içinde yapı ruhsatiyesi veriliyor.



Yapı ruhsatı almak için ne gerekir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön