29 / 03 / 2024

Yapı ruhsatlarındaki düşüş sektörde sıkıntı yaratabilir!

Yapı ruhsatlarındaki düşüş sektörde sıkıntı yaratabilir!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, yapı ruhsatlarındaki düşüşün sektör adına sıkıntı olabileceğini açıkladı.



İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, yapı ruhsatlarında bir düşüş söz konusu olduğunu belirterek, "Yapı ruhsatı burada çok kritik. Yapı ruhsatı bizim için önemli bir endeks, orada bir gerileme var. O bizi birazcık sıkıntıya sokuyor" açıklamasını yaptı.


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, "Bol miktarda yeni bina yapımına şahidiz ama çok ilginç, satılık emlak ilanlarının da aynı derecede yoğun. Ben bu kadar tabelaya ilk defa rastlıyorum." dedi.Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları toplantısında konuşan Erdoğan, gayrimenkul sektörüne ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirme yaptı. 


Rusya krizinin aşılmasının hemen ardından Katar konusunda problemlerin çıktığını anlatan Erdoğan, "Rusya'yla krizi çözdük, bu sefer de nur topu gibi Katar krizi kucağımıza geldi. Katar bizim için önemli, bir sürü işimiz var gerek inşaat sektöründe gerekse diğer sektörlerde ama Katar'la arası bozulanlarla da bizim çok ciddi işimiz var. Dolayısıyla bu da bizim yurt dışı müteahhitlik sektörümüzü ve buradaki işlerimizi etkileyecek endişemiz yüksek." diye konuştu.Çin'in Katar krizindeki konumuna işaret eden Erdoğan, "Belki farkındasınızdır. Çin şu anda Türkiye'den Çin'e gideceklere vize vermeme yönünde ciddi bir direnç gösteriyor. Dolayısıyla Katar'a karşı olan grubun destekçisi olarak böyle bir zorluk ülkede yaşanıyor." bilgisini verdi.. 


Hürses 


Geri Dön