18 / 04 / 2024

Yapı ürünleri sektörü yılı 13 milyar dolarla kapatacak!

Yapı ürünleri sektörü yılı 13 milyar dolarla kapatacak!

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) Genel Sekreteri Oğuz Tezmen, 2013'te ciroda yaklaşık yüzde 18 büyüyen sektörün bu yılı ise 12 ile 13 milyar dolar arasında hacimle kapatmayı beklediklerini söyledi...



Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) Genel Sekreteri Oğuz Tezmen, 2013'te ciroda yaklaşık yüzde 18 büyüyen sektörün bu yılı ise 12 üa 13 milyar dolar arasında hacimle kapatmayı beklediklerini söyledi. 


Sektörün alt dallarına bakıldığında çimentonun yüzde 12, hazır betonun yüzde 10 ve prefabrike betonun yüzde 29 büyüdüğünün altım çizen Tezmen, olumlu seyrin devam edeceği görüşünü paylaştı. 

Tezmen, sektörün bu yılki cirosunu 12 ila 13 milyar dolar arasında beklediklerini dile getirdi. Kendilerini yakından ilgilendiren kentsel dönüşümün, yurtiçindeki en önemli projelerden biri olduğunu aktaran Tezmen, yapı ruhsatı sayısının 1 milyon daireye yükseleceği öngörüsünde bulundu. Tezmen, ticari gayrimenkul pazarında devam eden projelerin yanı sıra altyapı tarafında üçüncü havalimanı, üçüncü köprü ve bağlantı yolları, şehir hastaneleri, lojistik merkezler ve HES projelerinin de' sektördeki büyüme için önemli yatırımlar olacağı öngörüsünde bulundu. 


Konut, yine lokomotif olacak İnşaat sektöründe lokomotif görevini bu yıl da konut projelerinin üstleneceğini anlatan Oğuz Tezmen, "Bu konuda ekonomide güven ortamının güçlenmesi, uluslararası kredilendirme kuruluşlarının Türkiye'nin not artışı konusundaki kararlan, buna bağlı Merkez Bankası'nın faizleri düşürmeye yönelik niyeti ve alternatif yatırnn araçlarına göre gayrimenkul yatırımlarının yüksek getiri beklentisi sektörün gelişmesini sürdürmesinde önemli etkenler olacak" dedi. Tezmen, sektörün çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik konusundaki uyguladığı proaktif yaklaşımların büyümeyi de beraberinde getireceğinin altım çizdi. Tezmen, "Sektörümüz için öncelikli bir konu alternatif enerji ve hammadde kaynaklarının geliştirilmesidir. Örneğin kentsel ve endüstriyel atıkların değerlendirilmesi bunların başmdayer alıyor" diye konuştu. Sektörün atıktan enerji üretimini önemsediğini de anlatan Tezmen, böylece enerji geri dönüşümü ve doğal kaynak tasarrufu da sağlandığını sözlerine ekledi.


Dünya 


Geri Dön