19 / 04 / 2024

Yapı ustalarından mesleki yeterlilik belgesi istenecek!

Yapı ustalarından mesleki yeterlilik belgesi istenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 380 bin yapı ustası kayıt altına alındı. 2017 yılı itibari ile “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmayan ustalar yapı sektöründe çalışamayacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı ustalarının eğitilmesi ve belgelendirilmesi konusunda öncü ve örnek çalışmalar yürütüyor.


Bu kapsamda yapı sektöründe mesleki yeterlilik belgeli eleman istihdamını özendirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile Ankara’da pilot bir uygulama başlatılmıştı. Bu uygulama ile betonarme demircisi yapı ustaları eğitilmiş, yapılan sınavlara müteakip Mesleki Yeterlilik Kurumundan (MYK) belge almaları sağlanmıştı. 31 Mart 2015 tarihinde yapılacak açılış programında MYK belgeleri hak sahibi yapı ustalarına dağıtılacak.


Bakanlık; kamusal sorumluluğunun bir gereği olarak yapı ustalarının eğitimi ve belgelendirilmesinin uygulanabilirliğini göstermek ve ilk adımı atmak üzere, yurt sathında talepte bulunan ustalara ücretsiz olarak eğitim verecek.


Yapılacak sınavlarda başarılı olanlar Mesleki Yeterlilik Belgesi alacaklar. Proje ile kalifiye usta istihdamının ve kaliteli yapı üretiminin arttırılması hedefleniyor.


TOKİ Haber 


Geri Dön