29 / 03 / 2024

Yapı yaklaşık maliyeti nedir?

Yapı yaklaşık maliyeti nedir?

Yapı yaklaşık maliyeti nedir? Merak ediyorsanız, yapı yaklaşık maliyeti ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Yapı yaklaşık maliyeti nedir?

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından ilan edilen birim fiyatları olan yapı yaklaşık maliyeti, herhangi bir yapının inşa edilebilmesi için mimarlık, inşaat, makine ve elektrik mühendisliği dallarında yapılması gereken hizmetlerin niteliği ve karşılığında ödenecek ücretlere deniyor. "Yapı yaklaşık maliyeti nedir?" sorusunun yanıtına Yapı Denetimi Kanunu kapsamında da yanıt veriliyor.


Söz konusu 4706 Kanun Numalaralı Yapı Denetimi Hakkında Kanununun 1. maddesinin (f) bendine göre yapı yaklaşık maliyeti şu şekilde açıklanıyor;


Yapı yaklaşık maliyeti

Binalarda, Bakanlıkça her yıl yayımlanan mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabına esas yapı yaklaşık birim maliyetlerine ilişkin ilgili mevzuatta belirtilen birim maliyet ile yapı inşaat alanının çarpımından elde edilen bedeli;binalarda yapılacak değiştirme, güçlendirme ve esaslı onarım işlerinin ve bina dışında kalan yapılarda ise yapının keşif bedeline deniyor.


Yapı yaklaşık maliyeti hesabı

Yapı yaklaşık maliyeti nasıl hesaplanır diye soruyorsanız, 2013 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.



http://www.emlakkulisi.com/2013-yili-yapi-yaklasik-birim-maliyetleri/173408





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön