23 / 04 / 2024

Yapılandırılan vergi borcu ödeme tarihi 2015!

Yapılandırılan vergi borcu ödeme tarihi 2015!

Torba Yasa ile af getirilen vergilerin yapılandırmaları için başvurular 31 Aralık 2014 tarihinde son buldu. Peki, ödemeler ne zaman başlayacak? İşte yapılandırılan vergi borcu ödeme tarihi 2015...



Yapılandırılan vergi borcu ödeme tarihi 2015!

6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu ile af getirilen vergilerin yapılandırmaları için başvurular 31 Aralık 2014 tarihinde son buldu.


Torba Yasa ile, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı taksitlendirilebiliyor.


Taksitli olarak ödeme yapmak isteyenlerin, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeme yapması gerekiyor.  


Ödeme sürecinde bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi gerekiyor. Eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Yapılandırmaya konu alacaklarla ilgili olarak açılmış olan davalardan vazgeçilmesi ve bu alacaklarla ilgili olarak daha sonra dava açılmaması, bu kararlar ile hükmedilmiş yargılama giderleri ve vekâlet ücreti bulunması halinde bunların talep edilememesi ve yapılandırma sonrası oluşan dönem borçlarının da aksatılmadan ödenmesi şartlarında yapılandırmadan faydalanılabiliyor.


Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasını düzenleyen 6111 sayılı Kanundan yararlanma hakkı devam eden alacaklar için bu yapılandırma uygulanmayacaktır. Peki, yapılandırılan vergi borcu ödemeleri ne zaman başlayacak?


Yapılandırılan vergi borçlarının taksitleri 2 Şubat 2015 tarihi itibarıyla başlayacak.


2015 yılında vergi affı olacak mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön