25 / 04 / 2024

Yapılandırılmış vergi borcu ödemeleri 2 hafta sonra başlıyor!

Yapılandırılmış vergi borcu ödemeleri 2 hafta sonra başlıyor!

6552 sayılı Torba Yasası Affı kapsamında borç yapılandırmaları için müracaatlar 31 Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye yapıldı. Yapılandırılmış vergi borcu ödemeleri ise 2 hafta sonra başlıyor...



Yapılandırılmış vergi borcu ödemeleri 2 hafta sonra başlıyor!

Torba Yasası olan 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun ile 2014 yılında vergi yapılandırmaları için başvurular yapılmıştı.


Söz konusu yasa, Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Kanun ile birçok vergi borcu ve alacaklara yapılandırma hakkı tanındı.


Yapılandırma hakkı kapsamında vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı da yer alıyordu.


Af kapsamında borç yapılandırmaları için müracaatlar 31 Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye yapıldı. 


Yapılandırılan borçların ödemeleri ise 2 Şubat 2015 tarihinde başlayacak. Buna göre yapılandırılmış vergi borcu ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor.


Yapılandırılan borcun taksitleri, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeniyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor. 



Vergi borcu taksitlendirme 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön