18 / 04 / 2024

Yapılandırmada son gün 30 Nisan!

Yapılandırmada son gün 30 Nisan!

Vergi yapılandırmaları için başvurular vergi dairesinden veya internet üzerinden yapılabiliyordu. Ancak yapılan kimi başvuruların yanlış olması nedeni ile 2. bir şans daha verildi. 2015 yılı yapılandırmada son gün 30 Nisan..



Yapılandırmada son gün 30 Nisan!

6111 sayılı Torba Yasası ile emlak ev çevre temizlik vergisi dahil vergi borcu bulunan mükellefler, yapılandırma ile borçlarını taksitlendirdi. Yapılandırma için başvurular 31 Aralık 2014 tarihinde bitti; 2 Şubat'ta ise ilk taksit ödemeleri yapıldı.


Yapılandırma için başvurular vergi dairesinden veya internet üzerinden yapılabiliyordu. Ancak yapılan kimi başvuruların yanlış olması nedeni ile 2. bir şans daha verildi.


Gelir İdaresi Başkanlığının yayımladığı vergi yapılandırmaları ile ilgili iç genelge ile; vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasında, borçlu olunan her vergi dairesine ayrı ayrı başvuruda bulunması gerekirken tek vergi dairesine ya da borcunun bulunmadığı vergi dairesine başvuranlar ile yanlışlıkla internet üzerinden başvuru yapanlara yeni bir hak tanındı.


Yasa gereğince, muhtelif kanunlarda yer alan sorumluluk düzenlemeleri nedeniyle mirasçılar, kefiller, şirket ortakları, kanuni temsilcileri, yeminli mali müşavirler ve serbest mali müşavirler gibi amme borçlusu sayılan kişileri, yeniden yapılandırma hakkından yararlanmak için elektronik ortamda başvuru yapamıyorlardı. Ancak bu grupta yer alan mükelleflerin bir kısmının internet üzerinden başvuruda bulundukları, bu nedenle yapılandırma hakkından yararlanamadıkları tespit edildi. 


Birden fazla vergi dairesine borcu bulunan bazı mükelleflerin de her bir vergi dairesi yerine sadece birine başvurdukları için borçlarını yapılandıramadıkları belirlendi. 


Bu nedenle, 30 Nisan 2015 tarihine kadar başvuruda bulunmaları halinde bu kişilerin borçları yeniden yapılandırılabilecek. Buna göre vergi borcu yapılandırmalarında 2. fırsat için son 3 gün bulunuyor.


Vergi borçlarının yapılandırmasında 2. fırsat!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön