29 / 03 / 2024

Yapımı devam eden 5 lüks konut projesi! Metrekaresi 18 bin dolara!

Yapımı devam eden 5 lüks konut projesi! Metrekaresi 18 bin dolara!

İstanbul'da yapımı devam eden 5 adet konut projesi hakkında detaylı bilgi haberimizin detayında... A ve A Plus kesime hitap eden projelerde metrekaresi 18 bin dolara da konut bulmak mümkün...



1- İstanbloom
Yatırım bedeli: 150 milyon dolar

Esin Yapı tarafından Zincirlikuyu’da hayata geçirilen İstanbloom, 9 bin 300 metrekare alan üzerinde 77 bin 402 metrekare inşaat alanına sahip bir proje. Yapımına Ekim 2010’da başlanan projenin Nisan 2013’te teslim edilmesi planlanıyor.

Toplam 165 adet konuttan meydana gelen İstanbloom’da 108 metrekare 1+1’ler ile 306 metrekare 4+1 dubleksler yer alıyor.

Fiyatların 558 bin dolardan başladığı projede peşin alımlarda yüzde 5 indirim yapılırken; vadeli alımlarda yüzde 35 peşin, kalan 24 ay sıfır faizle ödenebiliyor.

Metrekare ortalama satış fiyatı 6000 ila 8000 bin dolar olan İstanbloom’un özelliklerini şu cümlelerle açıklamak mümkün;

Kentin yakınında olup kent karmaşasından uzak, dingin ve sağlıklı bir çevreye sahipt. İstanbul’un hareketli hayatına yakın olan proje huzurlu doğasıyla da bireylere güzel bir atmosfer sağlamakta. 24 saat güvenlik, bitki ve bahçe bakımı, sağlık hizmetleri, consierge servisi, mesaj ve uyandırma servisi, araç veya uçak kiralama hizmeti taksi, shuttle ve araba yıkama, kuru temizleme, kuaför ve terzi hizmeti, vale servisi, aşçı ve garson kiralama, parti desteği ve catering hizmetleri yer alıyor. Mahmut Anlar imzası taşıyan evler modern, yeni modern, klasik, yeni klasik olmak üzere 4 farklı tarzı içeriyor.

İstanbul'un yeni ve en prestijli hattında yer alan proje; zarif mimarisi, özel iç mimari tasarı double facadeları, dikey  bahçeleri, çevre dostu yapısıyla dikkat çekiyor. 

Projenin ofis katları yatayda yayılmış, aynı kat içinde birleştirilebilen ve ayrılabilen farklı büyüklükte ofis alanlarından oluşuyor.  İç bahçelerle bir arada olan ofis alanlarının bu farklı düzenlemesi, maksimum gün ışığı ve peyzajın rahatlatıcı etkisini gün boyunca çalışma ortamında hissedilmesini sağlıyor.  46 katlı tek bloktan meydana gelen İstanbloom’un yüzde 20’si satılmış durumda bulunuyor.

Bünyamin Derman’ın mimarlığını, Mahmut Anlar’ın da iç mimarlığını üstlendiği proje, A, A+ hedef kitleye hitap ediyor.
Yatırım maliyeti 150 milyon dolar olan İstanbloom’da sunulan hizmetler arasında;  24 saat güvenlik, bitki ve bahçe bakımı, sağlık hizmetleri, concierge servisi, mesaj ve uyandırma servisi, araç veya uçak kiralama hizmeti, taksi, shuttle ve araba yıkama, kuru temizleme hizmetlerinin yanı sıra kuaför ve terzi sağlama hizmeti, vale servisi, aşçı ve garson kiralama, parti desteği ve catering yer alıyor…

www.istanbloom.com
0212 2741020


2- Zorlu Center
Yatırım maliyeti: 2.5 milyar doların üzerine çıkacak

Zorlu Gayrimenkul Grubu tarafından Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada; Boğaziçi Köprüsü- Levent- Zincirlikuyu ve Beşiktaş’ın birleşim noktasında inşa edilen Zorlu Center’da ilk teslimler 2012’nin ilk çeyreğinde yapılacak.

102 bin metrekare arsa alanı üzerinde 615 bin 885 metrekare inşaat, 75 bin metrekare yeşil alana sahip olan Zorlu Center’da hafriyat Şubat 2008’de başlandı.

Projenin AVM fonskiyonu, 2012’nin ilk çeyreği, rezidans, performans sanatları merkezi, otel ve ofis fonksiyonları ise 2012’nin son çeyreğinde tamamlanmış olacak. Zorlu Center Rezidansları 2 ayrı tipte planlandı. Zorlu Center’da 1+1’den 5+1’e kadar herkesin ihtiyacına uygun çözüm sunmaya özen gösterildi. Kule Rezidans ve Teras Evler’de toplam konut sayısı ise 584.

Metrekare fiyatları 9 bin 500 dolar ile 18 bin dolar arasında değişen projede konutların alanları 117 ile 733 metrekare arasında farklılık gösteriyor. Konutların fiyatları konum ve büyüklük gibi unsurlar çerçevesinde değişkenlik gösteriyor.

Zorlu Center, sahip olduğu özelliklerle çatısı altındakileri, hem şehrin merkezinde olup, hem de yeşil alanları ile şehirden uzaktaymış hissiyatını veren bir yaşam modeli ile tanıştıracak. Boğazın doğal bitki örtüsünü oluşturan fıstık çamları, erguvan ağaçları yaşayanları kucaklarken, 50 farklı türde bitki ve ağaçla birlikte adeta İstanbul içerisinde bir “Cennet” yaratacak.

İstanbul için kültür ve sanatın tüm kollarını kucaklayan Performans Sanatları Merkezi’ne, Zorlu Center içerisinde önemli bir yer ayrıldı. 3 bin 50 kişi kapasiteli Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, dünyanın önde gelen gösterilerine de ev sahipliği yapacak.

İstanbul’un yeni lezzet ve moda merkezi olacak 100 bin metrekare alana sahip alışveriş merkezi 200’e yakın seçkin mağazaya evsahipliği yapacak. Zorlu Center’in ofis fonksiyonu ise 22 bin metrekare üzerine yatay kurulmuş bir sisteme sahip olacak. Yatay düzenin tercih edilme nedeni ise çalışanları üst üste yığılmış bölümlerden kurtarmak ve onlara yeşilin içinde daha rahat çalışma imkanı vermek.

Zorlu Center  projesi akıllı bina kavramına uygun, can güvenliği ve konfor şartlarının sağlanmasına yönelik anlayışın ön planda tutulduğu bir proje niteliğinde. Akıllı bina dendiğinde otomasyon sistemleri; ısı, iletişim, etkin enerji, aydınlatma-güvenlik vb. kavramlar öne çıkıyor.

Zorlu Center’ı benzerlerinden ayıran pek çok özelliğinin arasında özellikle Performans Sanatları Merkezi özel bir anlam taşıyor.

Zorlu Center’in en güçlü yönleri ise şehrin merkezinde olması, metro ve metrobüs hatlarına yapılan bağlantı yolları ile ulaşım kolaylığına sahip olması. Ayrıca projede yeşile büyük önem veriliyor. 50 farklı türde binlerce bitki ve ağaçla yemyeşil bir örtüye de sahip olacak proje, İstanbul içerisinde, örnek gösterilecek

Zorlu Center Projesi toplam kot farkından dolayı 18-22 kat arasında değişen, 4 kuleden oluşuyor. 1. kulede daha önce Türkiye pazarına girmemiş 5 yıldızlı uluslararası bir otel yer alacak. Diğer 3 kulede ise Kule Rezidans daireler yer alacak. Tüm projeyi saran kabuk altında ise Teras Evler yer alacak.

Projede iki Türk mimarlık bürosu Emre Arolat Mimarlık ve Tabanlıoğlu Mimarlık beraber çalışıyor. Proje liderliğini ise Emre Arolat yürütüyor. Bu arada hemen hatırlatalım Zorlu Center’in toplam yatırım maliyeti 2.5 milyar doların üzerine çıkacak.

www.zorlucenter.com.tr

0212 336 91 60

3- Ormanada
Yatırım bedeli: 300 milyon dolar

Zekeriyaköy’de  Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş. tarafından 220 dönüm arsa alanı üzerinde hayata geçirilen Ormanada’nın inşaatına Aralık 2010’da başlandı.

103 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede teslimlerin Aralık 2013’te yapılması planlanıyor.  Projedeki villalar iki katlı, sıraevler ise üç katlı olarak tasarlanıyor.

188 adet, beş farklı tip villa; 71 adet, dört farklı sıraev olmak üzere toplam 259 üniteden meydana gelen Ormanada’da konutların alanları 170 ile 700 metrekare arasında farklılık gösteriyor.

Fiyatları 500 bin dolar ile 2 milyon 200 bin dolar arasında değişen konutlardan meydana gelen Ormanada’da ilk etapta satışa çıkan konutların yarısı satılmış durumda.

Metrekare ortalama satış fiyatı: 2 bin 800 dolar ila 4 bin 500 dolar olan projenin özellikleri arasında; çocukların güvenle oynayabileceği, parklar ve oyun alanları ile Adakoru’da yürüyüş yapılabilecek parkurlar, spor alanları, köpek gezdirme mekanları düşünüldü. Site sakinlerinin sosyalleşebileceği Adamekan. Ormanada bostanlarında yetişen doğal meyve ve sebzeleri, haftanın belirli günlerinde Adabostan’da kurulacak pazardan taze taze seçip alma ayrıcalığı ile doğal ve lezzetli olanı tüketme imkanı olacak.

Ormanada “Birlikte Yaşam Konsepti” çerçevesinde, huzur, konfor, komşuluk, güven, sürdürülebilirlik ve doğa temalarının harmanlanmasıyla oluşan bir yaşam projesi. Ormanada, şehrin nefes aldığı ormanın tam ortasında, dört bir yanı yemyeşil ağaçlarla kaplı, doğanın içinde bir hayat sunmasının yanı sıra önde gelen eğitim ve sağlık kurumları ile alışveriş merkezlerine yakınlığı, şehir merkezine hızlı ve rahat ulaşım olanaklarıyla öne çıkıyor.

Ormanada, dünya çapında deneyim sahibi “Amerikalı Torti Gallas and Partners” firmasıyla “Kreatif Mimarlık”ın ortak çalışması sonucu yapıldı. Peyzaj Projeleri Alman Rainer Schmidt firması tarafından tasarlandı. Daha çok işadamları ve önde gelen firmaların üst düzey yöneticilerinin talep gösterdiği projenin yatırım maliyeti ise 300 milyon dolar.

www.ormanada.com
0.212.201 59 30

4- Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa
Yatırım bedeli: 250 milyon dolar

Maçka ve Nişantaşı’nda, Adalar, Boğaziçi ve tarihi yarımada manzarasına hakim bir lokasyonda inşa edilen Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa, ASTAŞ Gayrimenkul ve Turizm Yatırım A.Ş. imzası taşıyor.

Nisan 2010’da yapımına başlanan projenin 2012 yılının yaz aylarında tamamlanması planlanıyor.

7 bin 300 metrekare arsa alanı üzerinde 60 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Maçka Residences’ta 135-141-202-232-435-500 metrekareden başlayan 1+1, 2+1, 3+1,4+1 ve penthouselara kadar uzanan büyük bir çoğunluğu balkon veya teraslı 10 değişik tipte 170 rezidans yer alıyor.

1 milyon 500 bin dolar ila 18 milyon dolar arasında değişen fiyatlarla satılan projenin yüzde 80’i satıldı. Metrekare ortalama satış fiyatı 10 bin ile 18 bin dolar arasında olan proje 250 milyon dolar yatırımla hayata geçiriliyor.

Proje, İstanbul’un en köklü semtlerinden biri olan Maçka ve Nişantaşı’nda, Adalar, Boğaziçi ve tarihi yarımada manzarasına hakim lokasyonda yer almaktadır. Yüzyıllar boyunca Maçka, Sultanlar, Paşalar ve elit insanların yaşadığı bir bölge oldu. Şimdi ise bu özelliğinin yanı sıra, yeni açılan restoranları, kafeleri, barları, dünyaca ünlü marka mağazaları ve sanat galerileri sayesinde yaşamın tam da içinde yer alıyor. “Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa” bölgenin ruhunu saygıyla yansıtırken, kimliğinin de simgesi olacak.

Maçka Residences’ta iki açık ve bir kapalı havuz, en ileri teknoloji ile donatılmış 5 bin metrekarelik spa, fitness, hamam ve güzellik salonlarının yanı sıra modacıların tasarım stüdyoları gibi bir çok özel mekân da yer alacak. Projenin giriş katlarında, seçkin tasarımcılar, güzellik merkezleri, diyetisyenler, modacılar ve gurme marketin bulunduğu, beklentileri yüksek müşterilere hizmet verecek özel mekanlar yer alıyor. Ayrıca şehrin kalbinde, muhteşem manzarayla bölgedeki yeşil dokunun birleştiği lokasyondaki tüm rezidanslarda, zeminden tavana kadar uzanan, geniş cam cepheler yer alıyor.

Sunulacak hizmetler arasında; otel, uçak, restoran, konser bileti rezervasyonları, limuzin, tekne gibi araçlar ile ulaşım ve transferleri sağlayacak konsiyerj, valet parking, oda temizliği, kahvaltı servisi, Business Center, çamaşır yıkama ve kuru temizleme, saatli aşçı ve garson, saatlik bahçıvan ve çiçek bakımı, ev içi teknik bakım ve onarım desteği, IT destek ve parti-davet organizasyonu bulunacak.

14, 13 ve 12 katlık üç bloktan meydana gelen projenin mimarı Sinan Kafadar – Metex Design Group.

Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa seçici ve niş müşteri kitlesini hedeflerken, amaçlanan ise mükemmel hizmet ve kaliteli tasarımıyla dünyanın en prestijli rezidans projelerinden biri olarak ortaya çıkmak.

www.mackaresidences.com
212 215 29 29


5- Yooİstanbul
Yatırım bedeli 250 milyon dolar

Philippe Starck tarafından tasarlanan Yooİstanbul projesi 250 milyon dolarlık yatırımla Ulus’ta hayata geçiriliyor. Say Yapı ve Yoo tarafından 22 bin metrekare üzerine inşa edilen proje, 5 katlı 11 blokta toplam 100 konuttan oluşuyor.

Yooİstanbul’da fiyatlar 773 bin dolardan başlayıp 9 milyon 39 bin dolara kadar yükseliyor. Yooistanbul’da bina lobileri, açık ve kapalı havuz, spa, Club House, Lounge, kütüphane dining pavilion, açık hava şöminesi gibi ortak yaşam alanalrı yer alıyor.

Yoo İstanbul, 100 metrekarelik Yooİstanbul studio, 490 metrekarelik Yooİstanbul Master One Level, 230 metrekarelik Yooİstanbul One Level, 220 metrekarelik Yooİstanbul Town House, 200 ila 360 metrekare+80 metrekare teraslı Yooİstanbul Penthouse, 690+160 metrekare teraslı Yoo İstanbul İcon Penthouse konut tiplerinden meydana geliyor.

www.yooistanbul.com
90 212 291 23 11


Ebru Duman/Emlakkulisi.com

Geri Dön