19 / 04 / 2024

Yapracık planına iptal kararı!

Yapracık planına iptal kararı!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan " Çok davamız var, güzel haberler alıyoruz, darısı devam eden 300 davamızın başına " dedi.



Şileler Karapürçek teleferik hattının iptalinden sonra, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yapracık Planına'da mahkeme iptal kararı verdi. Mahkemenin verdiği iptal kararlarını değerlendiren Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan. "Çok davamız var, güzel haberler alıyoruz, darısı devam eden 300 davamızın başına" dedi. 

Yapracık'ta yapılan planla, nüfus yoğunluğunun 2-4 katma çıkartılması hedefleniyor,bölgede öngörülen bu nüfus artışını karşılayacak altyapının bile olmadığını söyleyen Candan "Nitekim açmış olduğumuz davada, mahkeme heyeti de bu doğrultuda bir karar verdi. Bilimin ışığında ve planlama ilkelerini hiçe sayan bir yaklaşımla yapılan planların iptal edilmesi kent ve kentliler açısından önemlidir. Ankara'nın sağlıksız gelişiminin araksında yatan mantık, Biiyükşehir Belediyesi'nin günü birlik, rant odaklı plan değişikliklerini yapmasıdır. Ankara'nın 1/25.000 ölçekli nazım imar planı, bu plan değişiklikleri ile yaklaşık 8 bin kez delinmiştir. 

Rant odaklı olarak değiştirilen plan kararları, kente parça başı bakan kurnaz esnaf misali bir yaklaşımın ürünüdür. Sürekli rant odaklı yapılan bu plan değişiklikleri ile Ankara gelecekte, nefessiz, altyapıdan yoksun, ulaşım sorunları çözülmemiş yaşanmaz bir yer haline gelecektir. 

Boş arazileri bile kentsel dönüşüm alanı ilan eden bir aymazlıkla karşı karşıyayız.Neyse ki bu kararların bir bölümü iptal ediliyor.Yapracık Planının iptali kent açısından olumludur" dedi. 


Ankara Başkent 




Geri Dön