29 / 03 / 2024

Yaşam endeksine göre en mutlu il Sinop oldu!

Yaşam endeksine göre en mutlu il Sinop oldu!

Yaşam endeksinde Isparta ilk sırada yer aldı. Gelir ve servette İstanbul birinciyken, yaşamından en memnun il Sinop oldu. İlk defa yayımlanan illerde yaşam endeksiyle bireylerin ve hane halklarının yaşam koşulları ortaya koyuldu.



Araştırmadan çok ilginç sonuçlar çıktı. Yaşam endeksinde Isparta, eğitim endeksinde Tunceli, çalışma hayatı endeksinde Zonguldak, gelir ve servet endeksinde ise İstanbul ilk sırada yer aldı. Konut endeksinde en yüksek değeri 0,9369 ile Sakarya aldı. Çalışma hayatında Zonguldak ilk sırada yer aldı.  

eğitimde tunceli


Gelir ve servet boyutunda en yüksek endeks değeri 0,8788'le İstanbul'da görüldü. Sağlık boyutu endeksinde en yüksek değeri 0,8408'le Isparta aldı. Eğitim endeksinde ilk sıraya 0,7468 değeriyle Tunceli yerleşti. İnsanların ihtiyaç ve isteklerinin karşılanmasından doğan tatmin düzeyini ifade eden yaşam memnuniyetinde en yüksek endekste ilk sırayı Sinop alırken, son sırada Tunceli bulundu. 


En güvenli il Artvin 


Güvenlik boyutu endeksinde ilk sırada Artvin bulunurken, son sıraya Muğla yerleşti. Sivil katılımda en yüksek endeks değerini Sakarya aldı. Altyapı hizmetlerine erişilebilme kapasitesi ve memnuniyetini göstermesi açısından yaşam kalitesinin önemli bir boyutunu temsil eden altyapı hizmetlerine erişimde, en yüksek değeri 0,9592 ile İstanbul aldı. İstanbul, sosyal yaşam endeksinde de ilk sırada.   


Akşam


Geri Dön