23 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu çiftlik evinin kapılarını açtı!

Yaşar Aşçıoğlu çiftlik evinin kapılarını açtı!

Diktiği plazalarla İstanbul'un siluetini değiştiren Yaşar Aşçıoğlu, kendi dünyasını hayvanlarla dolu çiftlik evinde yaşıyor...



Temelleri 42 yıl önce atılan Aşçıoğlu İnşaat, İstanbul'un merkezi lokasyonlarında gerçekleştirdiği rezidans projeleri ile adını duyurdu. Aşçıoğlu İnşaat'ın başında ise ikinci kuşağı temsilen babası Selahattin Aşçıoğlu'ndan işleri 28 yıl önce devralan Yaşar Aşçıoğlu bulunuyor. Lüks konutta Selenium markalı projeleri ile dikkat çeken Aşçıoğlu'nun, bu projelerinin başında Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ı komşu yapan; Sabancı, Koç, Ulusoy ve Boyner ailelerini, Mehmet Kutman, Cavit Çağlar, Sema Küçüksöz'ü aynı çatıda buluşturan Fulya'daki Selenium Twins geliyor. Yaşar Aşçıoğlu'nun müteahhitliğin dışında hiç bilinmeyen yönlerini ve geleceğe ilişkin yatırım hedeflerini konuştuk.

SANATÇILARA MALİYETİNE DAİRE
New York Central Park'ın köşesindeki rezidans ile Miami Icon Residence'ların dünyanın en iyileri olduğunu belirten Aşçıoğlu, Mecidiyeköy'deki Likör Fabrikası'nın yerine yapılacak plazanın inşaatına yıl başında başlayacaklarını belirtiyor. "Dünyanın en lüks projelerinden birini yapacağım" diyen Aşçıoğlu; "Orhan Gencebay, Kadir İnanır, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray gibi sanat dünyasının gerçek değerlerine Likör Fabrikasının yerinde yapılacak rezidansları maliyetine vereceğim. Sanat dünyasına sahip çıkmak adına bunu düşünüyorum. Onları gerçekten bu ülkenin sanatına değer ve önem vermiş kişileri olarak düşünüyorum. İş dünyasını Sellenium Twins'de topladım, sanat dünyasını da burada toplamayı düşünüyorum" dedi.

Kaç konut olacak? Bin konut...
 İstanbul'un en yüksek binası mı olacak? Şu anda öyle duruyor. Proje bitti, aslında yürütmeyi durdurma kalktıktan sonra projeyi dağıtacağız. Projecimiz Emre Arolat...

'BEŞ GÖKDELEN DİKTİM'
Siz sürekli rezidans yapıyorsunuz. Kaç tane oldu? İstanbul'a beş gökdelen yaptık. Bugüne kadar bine yakın rezidans dairesi sattık. Benim şimdi şehir içinde rakibim yok. Bu kalitede de rakibim yok.
 Rezidansların artısı ne? Sosyalleşiyor burada insanlar... Apartmanda sosyalleşemezsin. Türk kültürüne rezidansta yaşamak daha uygun. Türk insanları sıcaktır. Komşuluk iliklisini severler. Rezidanslarda ortak alanlar çok fazla, bu yüzden rahat sosyalleşiyorlar. Apartmanlara baktığınızda üst katta komşunuz ölüyor sizin haberiniz olmuyor.
 Sizden herkes ev alamıyormuş, doğru mu? Belli kültürü kendine sindirmiş parası olsun ya da olmasın benim için kriterlere uymalılar. Bu kültürde yaşayabilecekse komşusunu rahatsız etmeyecekse burada oturabilir. Çünkü ben ona daire satsam o zaman o da burada yaşayamaz. Benim geçmişim sonuçta saraylara dayanmıyor. Of'un dağ köyünden geliyorum. Burada kimseye asalet taslayacak halim yok. Müşteriler anlamında söylüyorum. Takım elbisenin altına beyaz çorap giyen burada oturamaz. Benim en çok hoşuma giden yanı da bunu başarmış olmam.
 En büyük hedefiniz ne? Hedeflerim arasında kriz gelmeseydi Atina'da rezidans yapmak vardı.
 Neden Atina? Gidip Romanya'da bina yapsam hiçbir şekilde esprisi olmaz. Atina'da yapardım bir de Miami ya da New- York'ta... Kriz gelmeden önce gidip arsa baktım. Selanik'te bir yer baktım. Araya politikacıları koydum. Ankara'ya Büyükelçi'ye gittim. Yunanistan Başbakanı ile görüştü. Ama kriz gelince durdum.

Koç ve Sabancı'yı rahatsız edecek adam oturamaz

İş dünyasını aynı çatı altında toplayan Yaşar Aşçıoğlu: Onları rahatsız edecek kimseye daire satmam, kiralamam
SELENİUM Twins 31 dönüm üzerinde toplam 163 bin metrekare inşaat alanı üzerine kurulu. 240 konut 95 575 m2 arasında değişirken fiyatları ise 1 milyon 350 bin-2 milyon 250 bin dolar arası değişiyor. Bugüne kadar 201 konut satıldı. Diğer projelerden ayırt edici özelliği dünyada konfor anlamında en yeni teknoloji ne ise Selenium Twins'te o malzemeleri kullanıp Türkiye'nin en konforlu, kaliteli, güvenilir, sağlam rezidansını yaparak ülkenin gelişmişliğine de katkıda bulunması. Selenium Twins projesinin bir başka benzersiz özelliği de, sosyal tesislerine dışarıdan üye alınmayıp sadece daire sahipleri ve misafirleri tarafından kullanılıyor olması.

Hitler'in silahından koleksiyonunda var

YAŞAR Aşçıoğlu; "İstanbul Gümüşdere'de bir çiftliğim var. Burada geyiklerim, atlarım var. Akşam oldu mu oraya kendimi atarım. Kafamı dinler, bütün planları orada yaparım. Geçen gün Ajda (Pekkan) geldi bayıldı. Kadir İnanır her zaman geliyor. Ayrıca iki hobim var. Çok büyük bir tesbih koleksiyonum ve de silah koleksiyonum var. Silah koleksiyonumda Hitler'in silahından bile var. Özellikle Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nda kullanılan tabancaları topluyorum. Beni en mutlu eden şey, Türkiye'de başka kimsede olmayan, köpek büyüklüğündeki özel Shetland Mini atım."

Şarkı sözü yazıyor

YAKLAŞIK 40 yılda 100 bine yakın konut yapan Yaşar Aşçıoğlu, 10 yıl içinde işleri bırakıp genç emekli olmak istiyor. Aşçıoğlu'nun emeklilik planları da hazır. Sadece dostlarının geleceği küçük bir butik otel açacak ve önüne de istediğinde denize açılabileceği bir tekne demirleyecek. Çocukluğundan beri hep çalışan işadamı, bu yüzden özel ilgi alanlarına çok zaman ayıramamış. "Hayatta en büyük arzum gitar çalmaktı, iyi gitar çalabilmeyi çok isterdim" diyen Aşçıoğlu, Türk Sanat Müziğini de çok seviyor. Bu sevgisi ona "şarkı sözü" bile yazdırdı. Hatta son şarkı sözünü de Selami Şahin besteledi.

BEN İNSANIM
İnsanoğlu bir melektir dünyaya geldiğinde
Onu şeytan, onu gaddar yapan insanlardır aslında
Ben küçüktüm, bir melektim.
İnsanları, dostları ömrümce sevecektim.
Sevdim, sevdim onu sevdim darbe yedim yıkıldım.
Kalktım yine sevdim darbe yedim yıkıldım.
SİNAN ÖZEDİNCİK/Sabah


Geri Dön