25 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu Fulya projesinde yüzde 33 pay aldı

Yaşar Aşçıoğlu Fulya projesinde yüzde 33 pay aldı

Mahkemeye sunulan raporlarda Yaşar Aşçıoğlu'nun projede yüzde 33 pay aldığı açıklandı



Fulya Projesi'yle ilgili istenen belgeleri zamanında mahkemeye sunmayan Beşiktaş Kulübü, Kabahatler Kanunu'na göre suçlu bulundu. Beşiktaş'ın 2007 Mali Kongresi sonrası bazı kongre üyeleri, Aşçıoğlu Firması ile BJK Derneği arasındaki oran paylaşımı ve kira sözleşmesinin incelenmesi için 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açmıştı. Kulüp avukatları, "Taraflar arasında gizlilik var" diyerek mahkemeye noter onaylı belgeleri sunmamıştı. Bunun üzerine hakim, "Dernekler yasasına göre gizlilik olmaz. Anlaşmaları açıklayın" diyerek Beşiktaş Kulübü'ne ek süre vermişti. 10 günlük sürede de resmi olmayan noter onaysız anlaşmalar mahkemeye sunulunca hakim, İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası'dan iki müfettiş görevlendirilmesini ve rapor hazırlanmasını istemişti. Bu gelişmeler sonrası 3 Aralık 2008'de Sabah'ın, "Gizli anlaşmayı açıklayın" manşetiyle verdiği ve paylaşımdaki çarpıklığı yazdığı zaman, basının önüne çıkarak 5 dakika bile sürmeyen bir toplantıyla, "Belgeleri zamanında verdik. Bu iddiaları ortaya atanlar Beşiktaş düşmanıdır" diyen başkan Yıldırım Demirören'i tekzip eden raportörler Beşiktaş'ı 'Kabahatli' buldu.

YASA İHLAL EDİLDİ
Müfettişlerin inceleme sonrası mahkemeye sunduğu 15 sayfalık raporda, Beşiktaş'ın noter onaylı sözleşmeleri istenen tarihte mahkemeye sunmadığını tespit edildi. Raporda, "Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği mahkeme tarafından 4. duruşmada 10 günlük süre içerisinde verilmesi istenen sözleşmelerin asılları veya noter suretli onaylarını vermesi gerekirken herhangi bir hukuki geçerliliği bulunmayan sözleşme fotokopilerini mahkemeye vererek Kabahatler Kanunu'nun 32'inci maddesini ihlal etmiştir. Bu madde çerçevesinde idari yaptırıma karar verme yetkisinin Kabahatler Kanunu'nun 32'inci ve 22'inci maddeleri çerçevesinde emri veren makamda olduğu aşikardır" ifadesi kullanıldı. 

ÖNCE DÜŞMAN SONRA TEŞEKKÜR
3 Aralık'ta Fulya Projesi'nin takibini yapanları Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören basın toplantısında "Beşiktaş düşmanlığı" ile itham etmişti. Bu açıklamayı izleyen Mali Kongre'de ise Demirören, "Fulya'nın haklarını birlikte koruyacağız. Aşçıoğlu ile hisse paylaşımı konusunda anlaşmazlığımız var" ifadesini kullanarak Fulya dosyasını kapatmayanlara teşekkür etmişti.

EK KATLAR İÇİN KAVGA SÜRÜYOR
Mahkemeye sunulan raporlar Beşiktaş yönetiminin ve projeyle ilgili açıklamalar yapan yönetici İlhan Durusoy'un çelişkilerini de ortaya koyuyor. Beşiktaş'ın yüzde 67, Yaşar Aşcıoğlu'nun yüzde 33 pay aldığının açıklandığı projede sonradan çıkan ek katlar için kulübün yine yüzde 67 pay alması gerektiğini savunan 5 kongre üyesi bu olayı da mahkemeye taşımıştı. Raporda, Beşiktaş ve Aşçıoğlu'nun 'bilirkişiye' gittiği ve Beşiktaş'ın ek katlardan bin 600 metre kare pay alması gerektiği yer alıyor. 2007 kongresinde 95 metrekare ve 2 milyon dolara razı olan yönetim, şimdi 1.600 metrekare yere hak kazanmış görünüyor. Ancak üyeler, "Beşiktaş'ın en az 10 bin metrekare ek pay alması gerek" iddiasında. 

Fatih DOĞAN/Sabah


Geri Dön