28 / 03 / 2024

Yaşar Demir'den ev aydınlatması tüyoları!

Yaşar Demir'den ev aydınlatması tüyoları!

Yazı geride bırakıp kış aylarına hazırlanmaya başladığımız bugünlerde, evlerimizi değişen günlük yaşam stilimize ve mevsimsel şartlara göre düzenlemenin de zamanı geldi. İşte Yaşar Demir'den ev aydınlatması tüyoları...



Hem kapalı havaların insan üzerindeki psikolojik etkilerinden, hem de artan aydınlatma süresinden dolayı, doğru ve verimli aydınlatma modellerinin tercih edilmesi oldukça önem taşıyor. AYDSİAD Başkanı ve Aydınlatma sektörünün önde gelen firmalarından Özcan Aydınlatma’nın kurucusu Yaşar Demir, Kışın kapalı ve karanlık ortamlar yerine sıcak renklerle aydınlatılmış alanlarda bulunmanın, serotonin seviyesinin artmasını sağladığını ve bunun sonucunda da kendimizi daha iyi hissetmemize neden olduğunu söylüyor.


Araştırmalara göre ışık beynimizin kimyasını etkileyerek ruh halimizin değişimi konusunda büyük rol oynuyor. Aydınlatma Sanayicileri ve İş adamları Derneği Başkanı ve Özcan Aydınlatma’nın kurucusu  Yaşar Demir,  Bazı insanların bütün kış boyunca düşük enerjiyle yaşamasının en büyük nedeninin, mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin hormonunun ışığın az olduğu zamanlarda daha düşük seviyelerde salgılanması olduğunu vurguladı. Böyle günlerde kapalı ve karanlık ortamlar yerine sıcak renklerle aydınlatılmış alanlarda bulunmanın, serotonin seviyesinin artmasını ve bunun sonucunda da daha iyi hissetmemizi sağladığını söyleyen  Yaşar Demir, özellikle kadınların, bu durumdan erkeklere göre çok daha fazla etkilendiğini belirtiyor.  


Fizyolojik ve psikolojik etkilerinin yanısıra, aydınlatma sistemleri ekonomik olarak da hayatlarımızda önemli bir yere sahip. Evlerdeki aylık elektrik faturalarının yaklaşık %20’si aydınlatma amaçlı kullanımdan kaynaklanıyor. Özellikle elektrikli ısıtıcı ve şofbenlerin yoğun olarak kullanıldığı soğuk kış aylarında, verimli aydınlatma yolları ile daha düşük faturalar elde etmek de  mümkün. AYDSİAD  ve Özcan Aydınlatma’nın kurucusu  Yaşar Demir,  Normal aydınlatmalara göre çok daha az enerji harcamaları ve ciddi enerji tasarrufu sağlamaları ile bilinen LED aydınlatmanın, ısı yaymaması, uzun ömürlü oluşu, çevreye duyarlı olması ve bakım gerektirmemesi gibi özellikleriyle de geleceğin aydınlatma sistemi olarak öne çıktığını belirtiyor.  Mavi LED teknolojisini geliştiren üç japon bilim adamının Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülmesiyle gündeme gelen LED aydınlatma teknolojilerinin dünyanın aradığı enerji tasarrufuna cevap vermesinin yanısıra , elektriğe erişimi olmayan 1,2 milyar insanı da aydınlatacak teknoloji olarak görüldüğünün altını çizen Yaşar Demir,  “Amacımız, kullanımı gittikçe yaygınlaşan LED teknolojisi ve enerji tasarruflu aydınlatma ürünlerini şık tasarımlarla buluşturup modern ve verimli ofis ortamları yaratmaktır “dedi.



Geri Dön